Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért akarok "birtokolni"...

Miért akarok "birtokolni" mindenkit?

Figyelt kérdés

Egy ideje azt kezdtem észrevenni magamon, hogy irreálisan sokszor vagyok féltékeny. Ami bizonyos helyzetekben még normális is lenne. Viszont olyan emberekre, akiket egyáltalán nem kedvelek, semmi közöm hozzájuk vagy csak szimplán nem akarok tőle semmit. Ha valaki mondjuk megemlíti előttem hogy a legjobb barátnőjével ezt meg azt csináltak, reflexszerűen felteszem magamnak a kérdést, hogy miért nem velem.

Vagy ott van például az ex-pasim. Én szakítottam vele még egy éve, de kultúráltam kezeltük a dolgot mindketten. jelenleg barátok vagyunk. De mostanában elkezdtem érezni, mintha megint kezdene belémesni. Elég világossá tettem előtte, hogy nem akarom hogy legyen közöttünk bármi. Aztán ma elhívta az egyik közös barátunkat találkozni. És valamiért zavar. Pedig örülnöm kéne neki hogy nem utánam ácsingózik, de egyszerűen nem tudok, mert csak az jár a fejemben, hogy miért nem velem akar lenni. Holott ha elhívott volna, egyértelműen nemet mondok. Ezen a ponton már fogalmam sincs mi a franc bajom van...

2021. okt. 28. 16:30
 1/3 1112 ***** válasza:
100%
mert félsz az egyedülléttől; kicsi az önbizalmad, félsz, hogy nem vagy annyira szerethető,és majd elhagynak, és majd egyedül maradsz. szerintem nem értékeled magadat eléggé, túl alulértékeled, alulbecsülöd magad.
2021. okt. 28. 16:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, első jól írja. Önbizalomhiány, önértékelési gondok.
2021. okt. 28. 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy te nem akarsz tőle semmit, de azt nem akarod, hogy ő boldog legyen nélküled szerinted mit jelent? Válaszolj őszintén magadnak. Nem fog jólesni a válasz.
2021. okt. 31. 07:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!