Másnál is úgy van, hogyha hall valakitől egy információt, akkor pár évvel később annak a cáfolatát már nehezen fogadja el?
Pl. nekünk általános alsóban azt mondta egy tanító, hogy a borsó nyersen mérgező, mostmár egyetemista vagyok, egy tanítónál sokkal képzettebb tanár mondta, hogy a nyers borsónak nagyon sok jó tulajdonsága van nyersen. (Az említett tanító egyébként a tankönyvi felsorolásból lehúzatta velünk a szóját, mondván, hogy egészségtelen)
Berügzül egy információ, amit ha pár évvel utána megcáfolnak, akkor azt már kicsit fentartással fogadjuk alapból?
Erre van valami pszichológiai magyarázat?
Nem vagyok igy, de minden informacio forrasat ellenorzom.
Esetedben a mergezo azert egy eros dolog, ki ne felne attol, gyerekkorban vertek a fejedbe, az is szamit.
De nem vagyok igy, barmilyen allaspontom hajlando vagyok megvaltoztatni, ha meggyozodtem, hogy hibas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!