Mi számodra a Covid-járvány legfontosabb tanulsága? Milyen konklúziókat vonsz le a járványból és az akörüli dolgokból?
"Akik a legértelmesebb, legfontosabb munkákat végzik"
Aha...
Nálunk a sok naplopó segédmunkás kisebbségi pont ugyanúgy megkapta azt a napi bérét miközben a munkájuk értéke közel nulla.
Vagy mindenki nekiállt felújítani a sok kókler akarom mondani szakember szintén szarásig volt melóval.
Közben meg valaki aki felépít vendéglátó helyeket, az tönkremegy és emiatt egy csomó ember elveszíti a munkáját.
Hát ja, nagyon rendben van így.
"ezek az igazán értelmes munkák: orvos, tanár, szakács, futár :)"
Orvosok tömegével hagyták ott a munkájukat a megbecsülés hiánya és anyagi gondok miatt.
A tanároknak munkája sem volt, mert vagy nem volt oktatás, vagy oda vágták nekik, hogy "intézzed online".
A futárok eddig sem az eszükről voltak híresek, de a mostani állapot egyszerűen katasztrófa, hiszen minden félkegyelmű elment futárkodni, tele van velük az utca, életveszélyesek.
"valaki aki felépít vendéglátó helyeket, az tönkremegy"
Aki volt annyira rugalmas, hogy az emberek élelmezését tette céllá, az át tudott állni ételkiszállításra. Aki viszont csak a puccparádéból akart megélni, tehát nem az volt a célja, hogy az éheseknek enni adjon, hanem hogy kimondottan a gazdagok márpedig odamenjenek az ő éttermébe - az így járt.
"A tanároknak munkája sem volt"
:-O :DDD
Volt, nyugodt lehetsz. Tanár vagyok.
sok újat nem tudtam meg, eddig is tudtam, hogy orvosék egy kupac kőgazdag kis hisztigép, aki sokáig ült egy drága iskolában apuci pénzén. mondjuk az újdonság, hogy mennyi haszontalan kis értelmiségi benyal nekik úgyis, hogy közben a családjukban bőven van olyan, akit az elejétől megdögölve akar látni a rendszer (én pl a turizmusban, de apámék ezt le se szrják, csak tapsikolnak és küldözgetik a csokikát és az adományt, mert orvosék végre megmutatták, milyen felesleges is az ember, ha nem bölcsészdiplomával rohad a homeofficeában...)
a tanulság amúgy az, hogy mostmár látom, miért nem szabad a dackorszakos gyerekekre ráhagyni a dolgokat, nem lenyugszanak, csak egyre súlyosbodnak. (nincs gyerekem, de tanulságos volt megfigyelni ahogy szabadjára engedték orvosékat kényük-kedvük szerint rombolni, ahelyett hogy rájuk csaptak volna, hogy ne taperoljanak olyan dolgokat -gazdaság, oktatás, közlekedés, emberi életek- amikről fogalmuk sincs)
Az, hogy az emberek nagy része befolyásolható, hiszékeny és túl engedelmes. Illetve, egyáltalán nem a végzettségtől függ, ki mennyire használja az eszét.
Számomra előtte nem tűnt fel, hogy az emberek mennyire nem képesek más nézőpontból megítélni a dolgokat, valamint csak a saját gondolkodásmódjukat tartják helyesnek. Aki másképp gondolkodik, azt rögtön ellenségüknek tekintik. Természetesen ez nem mindenkire igaz.
Veszélyesen sok a manipulálható konteó hívő.
Másrészt vendéglátás. Ja, áremeléssel köszönik meg a rendeléseket. Kinyalhatják sorban a seggemet.
Én más perspektívából is tudom vizsgálni a dolgot, ugyanis átestem a covidon. Gyötrelmes két hét volt, a szaglásom azóta sem az igazi.
A személyes tanulságom ezáltal pedig, hogy rengeteg a buta ember, de tényleg olyan sok, amit még álmomban sem gondoltam volna. Az egyik barátom például meg akarta nekem magyarázni, hogy nem covidot kaptam el, illetve hogy az egy nem létező dolog.
Ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!