Mi számodra a Covid-járvány legfontosabb tanulsága? Milyen konklúziókat vonsz le a járványból és az akörüli dolgokból?
Nekem a home office és a távoktatás elmondhatatlanul jól jött, életmentő volt.
Így tapasztaltam, milyen érzés, amikor eleget aludhatok. Tapasztaltam, milyen érzés, amikor nem kell a bioritmusomhoz képest brutál korán kelnem, iszonyú álmosan.
Tapasztaltam, milyen érzés, amikor napi 2 órával több áll rendelkezésemre.
A többlet idő egy részét edzésre fordítottam (futás, bicaj, otthon), a korábbi, heti szinten 1 óra helyett heti szinten 3-5 órát sportolok.
Tapasztaltam a home office millió előnyét.
Tapasztaltam, milyen az, amikor két pillanat alatt összeállítod az egészséges uzsonnát, amikor megéhezel.
A távoktatás a mi szakunkon gördülékenyen, jól ment, működött. Nem mindegy, hogy este 9-kor még utazol vagy a Teamsből lépsz csak ki. De én sokszor még a 15 perces szüneteket is kihasználtam otthon.
Szerintem meggondolandó lenne, hogy a munka mellett elvégzendő mindenféle felnőttképzések legalább részben online legyenek, ahol nincs speckó eszközigény. Vagy legyen online lehetőség IS.
A 100% home office talán már túlzás, de egy olyan 50-75% lehetne....
Az megdöbbent, hogy mennyien nem veszik komolyan a járványt, mennyien nem hisznek a szakembereknek, a saját orvosaiknak. Mennyien nem tudnak összefüggésekben gondolkozni vagy épp nem emlékeznek arra, mit tanultak bioszból. Megdöbbent, mennyien hagyták volna, hogy egy csomóan meghaljanak, meghaljunk a járványban. Megdöbbent, hányan nem hisznek a gyógyszerekben, vakcinákban. Az is vicces, hogy egy rakás ember fétisszerűen szerelmes a saját immunrendszerébe.
Egyébként az a durva, hogy rossz döntések miatt 2021 előtt nem túl sokat "éltem". Így nagyon kellemetlen volt, amikor 2020 tavaszán realizáltam, hogy azt leszámítva, hogy a home office-t és a távoktatást imádom, semmit nem változott az életem, mert nem járnék szinte sehova.
Globálisan meg... 7-essel értek egyet.
Akik régen az osztályközösség miatt nyávogtak, meg hogy milyen antik vagyunk, azok voltak azok, akiket qrvára nem érdekelt, mi van a másikkal.
Megtanultam, hogy csak szóban szeretnek az emberek összefogni, minimális áldozatot sem hoznak meg társadalmi szinten, és tavaly óta olyan ember vagyok emiatt, aki otthagyna bárkit haldokolni a metrón. Ti leszartatok, ti is le vagytok szarva.
Számomra csak bebizonyosodott az emberi manipulálhatóság és rosszindulat.
Szomorú, hogy gyakorlatilag egy csettintésre korlátozták a szabadságokat és egymás ellen hangolják az embereket akik birka módjára mennek bele az egészbe.
Amúgy személyem szerint tanulsága nagyjából semmi nem volt.
Építőipar végig működött, munkám volt. Időközben kaptam fizetésemelést, megvettem a lakásomat, most újítom. Megismerkedtem csomó emberrel és a barátaim egy részéhez is közelebb kerültem.
Összességében úgy voltam az egésszel, hogy majd ez is "kifut" mint minden más is. Covid előtt is 5 percig tartott egy hír. És mostanra már a Covid is csak 5 perces hír lett, nincsenek nagy tanulságok, nem változott semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!