Hogy hasonlíthatta a lányom a kutyatartáshoz a gyerekvállalást?
Egy gyerek nem jön ki 50-60e ft-ból havonta, és több odafigyelést igényel mint az állat.
Nekünk jelenleg macska van, úgy hogy előtte el sem tudtuk volna képzelni, mégis annyira hálásak, feltöltik az embert boldogsággal.
Az állattartás részben életérzés is.
A gyereked a nevelés során felmerülő nehézségekre gondolhatott, amit a felnőtt megtanul kezelni, és lenyeli.
Tényleg nem egy kategória a kettő, a kutyát könnyebb kezelni. :D
Ettől függetlenül van helye a hasonlatnak.
- Mindkettő felelősséggel jár, mégpedig a felnőtt ember tartozik felelősséggel a gyermeke és a háziállata iránt egyaránt
- Mindkettőben fontos a következetesség, hitelesség. Pl. Ha valamit egyszer szabad tennie, akkor 10 perccel később nem ordíthatod le érte, mert összezavarod. Sőt, a gyereknek traumát is okozol.
- Oké, hogy a gyerek fejlődik, ettől függetlenül nagyon sokáig őt sem hagyhatod egyedül. Főleg akkor nem, amikor már tud járni, és pont a szemmagasságába kerül az asztal széle, vagy az ott fellelhető tárgyak. Sőt, még szerintem 18 évesen is oda kell figyelni a gyerekre, mert nekem még akkor is gyereknek számít valaki, hiába nagykorú papíron. Nyilván akkor már nem a fenekét kell törölni, és orvoshoz sem kell már elkísérni, viszont rengeteg érzelmi támogatást, szülői szeretetet, odafigyelést igényel. Ez adja meg az önbizalmat a felnőtt élet elkezdéséhez. Amit otthonról hoz.
Otos hozzaszolo:
Felnott ember vagyok. Sajnos mar reg megeltem fiatalsagom "tavaszat". Nem mozgok otthonosan a kutyaknal, a teknosok es a madarak kozelebb allnak hozzam, de egyik sem volt, azonban 1-2 cikket, es hozzaszolast is olvastam, amiben egyszer biztos szerepelt, hogy a kutya ertelmi szintje kb 3-4 eves gyermeknek felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!