Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról,...

Mi a véleményetek arról, amikor egy irigy ember próbálja megideologizálni az irigységét?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk ideológiát épít aköré, hogy őneki egész életében rossz volt, így tőle senki ne várja el, hogy örüljön azok sikerének, akiknek hozzá képest akárcsak egy fikarcnyival jobb volt, sőt mi több, amennyire csak lehet, próbál keresztbe tenni az ilyeneknek, hadd szívjanak már ők is, mert szerinte egyértelműen megérdemlik. Magyarán megmagyarázza, hogy szerinte miért jogos és normális dolog a szomszéd tehenének megdöglését kívánni. Nem szánalmas az ilyen?

2021. okt. 8. 05:37
1 2 3
 11/23 Phoney ***** válasza:
44%

Mert a legtöbb ember nemcsak a mások, hanem a saját szemében sem szeret szar ember lenni. Ezért amikor valaki nem hajlandó lemondani róla, hogy rosszat tegyen/gondoljon, akkor általában addig kattog a témán a kis feje, amíg valahogyan megracionalizálódik, hogy ezt a rosszat a másik valójában megérdemli, és ezzel máris megoldódott az ellentmondás a pozitív önképe és a rosszindulata között.

Erre az ember általánosságban hajlamos, és nemcsak irigység, hanem bármilyen fajta rossztett és rosszindulat kapcsán.

2021. nov. 3. 12:14
 12/23 anonim ***** válasza:
73%
Én egyedül csak a gázszerelőre vagyok irigy.
2021. nov. 3. 18:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Irigykedhet, kicseszhet mással vele is egészen biztos így fognak bánni.
2021. nov. 4. 20:21
 14/23 Kései Sirató ***** válasza:
Nem tudom megérteni, inkább sajnálom, mert az irigységgel nem másoknak, csak saját magának árt.
2021. dec. 15. 11:51
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

En azt figyeltem meg, hogy többnyire ez nem is irigyseg, hanem feltekenyseg. Nem a masik tenyleges jóléte ami kell, hanem a sajat rosszabb helyzetével nem tud mit kezdeni, ebböl lesz a köpködés kortol, tapasztalattól es helyzettől függetlenül.

Tovabba az en ismeretsegi körömben nem is volt tul kitartó az ember, elvarasok azok voltak teljesitmeny es megbizhatoság az sajna nem. En sajnálom akik ilyenek, de ha maguktól nem tudnak kijönni az ilyen dolgaikból, akkor magukra maradnak es nyomorusagos eletük lesz...

2021. dec. 15. 16:43
 16/23 veszettkecske ***** válasza:
0%

Te meg mit foglalkozol vele? Általában az ember azt ismeri fel másban, ami benne is megvan. Ha Te nem ilyen vagy, akkor örülj neki. Örülj, ha nincs olyan ember akire Te irigykednél. Én megértem őt is, Téged is.

Irigység van. Ha valaki pl láb nélkül születik, irigy azokra akiknek van lábuk stb. Az is jellemző, hogy aki magasan van, az az alatta lévőkön áll. Az alatta lévők pedig ezért próbálják lehúzni stb. Ezek szinte természeti törvények.

júl. 24. 16:12
 17/23 A kérdező kommentje:
16: Nem, nem ismerem fel másban, mivelhogy én nem tudnék senkivel sem szemétkedni csak azért mert jobban él nálam. Azért foglalkozom vele, mert irritáló kommentekben ilyet olvasni, illetve élőben hallgatni valakitől.
júl. 24. 17:08
 18/23 veszettkecske ***** válasza:
Nézd, Te akkor szemétkedsz mással, ha szarabbul él Nálad...:D Kiírod ide, hogy jól kitárgyaljad a nyomorát. A nyomorából adódik, hogy irigy, és sokan nem tehetnek a nyomorukról, ezt már kifejtettem. Ha korrekt lennél, szimplán megértenéd ezeket a helyzeteket és max nem foglalkoznál velük. Te feljebb való...:D
júl. 25. 11:19
 19/23 veszettkecske ***** válasza:
De mit tudnak ezek Veled szemétkedni? Akkor miért tarod ilyenekkel a kapcsolatot? Tudod miért? Mert az alattad levők irigységéből nyered a kapacitásod? Hú, milyen sz4r emberek ezek már ... én sosem lennék ilyen. Nem is vagyok az, én felettük állok. De hogy megnyugodj, én csak magamból indulok ki, amiket írok, az elsődlegesen rám vonatkozik.
júl. 25. 11:33
 20/23 A kérdező kommentje:

18: De nem! Én nem tudom megérteni és tolerálni, amikor valaki olyasmiért cseszeget, amiről én nem tehetek. Tehát kvázi azt várja, hogy legyen lelkiismeretfurdalásom, amiért jobban élek nála.

Másfelől, én sem vagyok épp gazdag, és sok nehézségem van. Mégsem fújok azokra, akik nálam feljebb vannak.

júl. 25. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!