Miért olyanok okoskodnak a legjobban, akik a való világban alig tudnak valamit „felmutatni”?
Van egy idősebb, 50 éves férfi ismerősöm. Értelmesebb, mint az átlag, de rengeteget okoskodik, és igazából sokféle embert lenéz.
Legutoljára leszólta az unokanővéremet, amiért majdnem kirúgták egyetemről, épp hogy átment az utolsó matek vizsgán.
Azt mondta, hogy „ilyenek nem valók egyetemre”, és ő sokkal okosabb, mint bármelyik egyetemista, diplomás (érettségije van csak).
A poén az, hogy ez az ismerősöm nagyon elhízott, nem beszél nyelvet, és 3-4 évente kénytelen munkahelyet váltani, mert mindenhol kihasználják a főnökei, sőt igazából sosem volt olyan munkahelye, ami normális lett volna.
Tehát a gyakorlatban nem nagyon tud semmit hasznosítani a „hatalmas” tudásából, így már egyre hiteltelenebbé válik a szememben azzal, hogy mindig leszól valakit.
Ismerek én is ilyet. 50+-os, semmit nem tud felmutatni kb. de mindenkiről azt gondolja, hogy hülye, barátai nincsenek, mindenkit leszól és azt hiszi, hogy mindenhez ért
Egy darabig azt hittem, hogy tényleg ért a dolgokhoz, aztán rájöttem, hogy szimplán csak hatalmas meggyőződéssel mondja a hülyeséget.
2:
neki vannak "barátai", illetve ismerősei, akik életének egy szeletét (szexualitását) nem ismerik.
hát igen, már nálam is kezd rezegni a léc. nem akarom túlragozni, de nekem felfoghatatlan az ilyen "elméleti szakemberek" létezése.
apám is sokat okoskodik, de ő gyakorlatban szinte mindent meg is valósít, úgy azért más.
Van erre egy jó mondás: okos ember hülyéskedik, hülye ember okoskodik.
Amúgy valóban úgy van, ahogy írod - valaki minél butább és kevesebbet ért el az életben, annál inkább tudja a tutit és ítélkezik mások felett.
Én pontosan ilyen ember voltam, nagyon nagyon sokáig, aztán mivel tényleg elég okos vagyok,m mindig bővítettem, bővítettem a tudásomat, kb 10 évvel ezelőtt megfordult ez a dolog bennem, azóta próbálok szerény maradni minden általam szeretett témában, mert pontosan tudom, minél többet tudok, ánnál több dologról tudom, hogy nem tudom :D
Közhely, de sajnos igaz.
Régen emiatt egy szélsőjobboldali gondolkodású nagyszájú faszagysrek voltam, ma már nálam liberálisabb jobboldali a világon nem létezik. :)
A világ legjobb üzlete lenne megvenni az embert annyiért, amennyit ér, és eladni annyiért, amennyire tartja magát.
(Moldova)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!