Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik jómódú családban nőttek...

Akik jómódú családban nőttek fel, és most csórók, hogyan tudják ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
Nektek nem ment még el az összes életkedvetek?
2021. okt. 3. 17:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Hogy lettek csórók ez itt a kérdés.
2021. okt. 3. 17:45
 2/12 anonim ***** válasza:
17%

Mióta szentírás az hogy aki jóba született, abba is hal meg? Mindenki magának csinálta meg a jót, onnantól szerencse kérdése az egész.

Futárkodj droggal, csinálj vállalkozást, ja hogy ezekbe oda kell tenni magad, inkább menj dolgozni abból bajod nem származik :D

Komolyan vannak akiknek ezt kell feldolgozni?

2021. okt. 3. 17:47
 3/12 anonim ***** válasza:
39%
Életemben nem találkoztam még olyan emberrel, sőt nem is hallottam ilyenről, dacára annak hogy sok emberrel találkoztam, aki jómódú családba nőtt fel, aztán drasztikusan lecsórósodott. Aki jó helyre születik, annak az esetek 99,99%-ában sínen van az élete anyagilag.
2021. okt. 3. 18:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Apám vállalkozóként havi 4 millió körül keresett. Mindenünk meg volt, megvettünk mindent is :D Én nettó 350-et keresek. Az elinduláshoz kaptam egy lakást (teljesen felújítva) és egy új Skodát. Ez volt 18 évesen, 9 éve.

Nos, havi 30-at tudok megtakarítani, a lakás pedig bulinegyedben van, ami a pihenésnek nem kedvez (tiniként persze bejött), de azért lássuk be, jobb helyzetben vagyok így is, mint az átlag.

Néha persze feljön az, hogy mennyivel könyebb lenne, ha én is annyit keresnék, vagy ha apám nem nyugdíjas lenne és tudna segíteni. De hát az ember ilyen kapzsi. Egyébként jó magyar szokás szerint a szüleim életük negyedik évtizedében vállaltak gyereket, tehát már nem aktív dolgozók.

27F

2021. okt. 3. 18:03
 5/12 anonim ***** válasza:
62%
5. na igen, ha kapnék egy random házat tartozás nélkül nem panaszkodnék.
2021. okt. 3. 18:09
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
A nem ujgazdag budos parasztok jellemzoen szigoruan nevelik a gyerekeiket, es nemhogy nem elkenyeztetik, hanem epp ellenkezoleg, ami mar tulzasnak is tunhet. Az arisztokratak gyerekei meg hideg vizben furodtek, esatobbi, es meltosaggal tudtak viselni, mikor megfosztottak oket mindenuktol. Ez extrem pelda, de komolyan, mashol a penzes emberek kimondottan nem cseszik el a kolykuket. Ez keleti tempo.
2021. okt. 3. 19:05
 7/12 anonim ***** válasza:

#7 ezt cáfolnám, nem mindíg így van, nemesi család vagyunk (bár igazából ennek addig lett volna jelentősége, míg volt nemesség Magyarországon).

Annyiból persze volt szigor, hogy 5-ös tanuló kellett legyek (elvárták), meg nem volt szabad vulgárisan beszélnem (ez hasznomra is vált), cigi, fű tabu volt, bort azt ihattam 15-16 évesen is egy pohárral, mert az étkezésekhez mindig volt, amikor vendégek voltak nálunk. Fontos volt a jó viselkedés, hogy a család hírneve tiszta maradjon.

#5 voltam.

2021. okt. 3. 19:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Pontosabban #4 vagyok. Törölve lett egy válasz talán.
2021. okt. 3. 19:12
 9/12 A kérdező kommentje:
#7-es, dettó. Mintha csak rólam írtál volna. Nemesi család, de sosem voltam elkényeztetve. Hogy mégis mennyi mindenben volt részem, az most tűnik fel, amikor már nincs.
2021. okt. 4. 10:44
 10/12 anonim ***** válasza:
4-es mi a baj azzal ha a szüleid a negyedik évtizedükben vallaltak gyereket, tehat a harmincas éveikben. Az késő?
2021. okt. 4. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!