Miért van az ,hogy sokszor ha jó napottal kösznök vagy elköszönesnél viszláttal köszönök el akkor nekem csókolommal köszönnek?
Ha helló-val köszönök akkor nem szoktak csókolomozni..de a heló meg a szia nekem tul közvetlen ha valamilyen intézménybe megyek be..
(20 éves lány vagyok amúgy,szoval nem értem miért köszönnek csókolommal
Gondolom férfiak szoktak így köszönni. Udvariassági formula, a kézcsókból maradt vissza. Régen hosszabb formában: kezét csókolom vagy csókolom a kezét, és ezt általában gyakorlatban is megtették. Ez rövidült mára sima csókolommá.
Gyerekeknél is azért maradt fent, mert valaha szokás volt az idősebb családtagokat, rokonokat kézcsókkal üdvözölni. Egy idő után a gyakorlati része eltűnt, csak köszönés formájában maradt fent.
Igen, így van, ahogy az 1. valaszoló írta.
Valóban fura ez kissé. Jót szoktam magamban mosolyogni a munkahelyemen, amikor a 68 éves cégigazgató úgy köszön nekem, huszonéves lánynak, hogy csókolom. 😀 Ő még az a régivagású úriember.
Hogy koszonjon valakinek, ski nem gyerek, es hivatalos ugyben van ott??
Ez a legsz...rabb korszak amúgy
Se nem gyerek, se nem felnott az ember lánya igazabol..talan 25 felett eretrebbek emberek...idegen neki, ha magazzak, pddig ugy illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!