Ha régebben telitalálatom volt az egyik lottón, illik ebből adni a szülőknek is vagy testvérnek is?Vagy tartsam meg az egészet?
Pár hónapig titkoltam, aztán kiderült.Nem mondtam fel egyből, hanem hónapokkal utána is még dolgoztam, de már nem akartam sokáig.Majd vettem egy újabb kocsit.Semmi luxus, sima új Dacia Duster, igaz, minden extrát bele rakattam.Mivel előtte Suzukim volt, erősen kérdezgették hogyan miből.majd mivel írt a környékbeli újság is régebben róla hogy az egyik szomszédos településen adták fel a szelvényt, valahogy összerakták.
majd elmondtam nekik, de azzal a kikötéssel, hogy ha bárki rajtuk kívül erre rákérdez, semmit nem kapnak.
Nos,ilyen esetben ti adnátok nekik egy kicsit?
Én amúgy csak anyumnak akartam, mivel apu már nem él.
tesóm jól elvan a feleségével, de most érzem hogy kicsit erőltetik ezt a témát, bármikor mikor összefutunk.
Mennyi lenne a jóízlés határa ilyen esetben?
Abban az egy esetben tartanám baromi gáznak ha nem adnál, ha előtte te támaszkodtál volna nagy mértékben a testvéredre. Akkor mindegy, hogy mennyire nyaggat, illik adni.
Ha viszont ez nem áll fenn, akkor én adnék anyukámnak, a testvéremnek pedig mégmondanám, hogy nagyon ellenszenves számomra, hogy az én pénzemet a sajátjának tekinti, ezért nincs nagy kedvem adni neki.
Szerintem, aki itt irigy, az te vagy.
Nyilván nem hiába nem mondtad el, hogy nyertèl a lottón.
Mi sokszor eljátszunk ezzel a gondolattal, hogyha nyernénk mit csinàlnánk az összeggel, és mindig benne van az, hogy adnánk a családtagoknak ( a nagyon közeliknek:szülők,testvér) egy kisebb összeget, amiből tudnak mit kezdeni. És ez nàlunk szerintem fordítva is ugyanúgy lenne.
Itt szerintem alapból a tesóddal nem igen vagy jóba :)
Ha már a kérdést kiírtad, sztem meg is válaszoltad… ne adj senkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!