Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha régebben telitalálatom...

Ha régebben telitalálatom volt az egyik lottón, illik ebből adni a szülőknek is vagy testvérnek is?Vagy tartsam meg az egészet?

Figyelt kérdés

Pár hónapig titkoltam, aztán kiderült.Nem mondtam fel egyből, hanem hónapokkal utána is még dolgoztam, de már nem akartam sokáig.Majd vettem egy újabb kocsit.Semmi luxus, sima új Dacia Duster, igaz, minden extrát bele rakattam.Mivel előtte Suzukim volt, erősen kérdezgették hogyan miből.majd mivel írt a környékbeli újság is régebben róla hogy az egyik szomszédos településen adták fel a szelvényt, valahogy összerakták.

majd elmondtam nekik, de azzal a kikötéssel, hogy ha bárki rajtuk kívül erre rákérdez, semmit nem kapnak.

Nos,ilyen esetben ti adnátok nekik egy kicsit?

Én amúgy csak anyumnak akartam, mivel apu már nem él.

tesóm jól elvan a feleségével, de most érzem hogy kicsit erőltetik ezt a témát, bármikor mikor összefutunk.

Mennyi lenne a jóízlés határa ilyen esetben?

2021. szept. 29. 19:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem adnék senkinek semmit. Te vetted a fáradtságot, hogy energiát és anyagiakat áldozz abba, hogy jól élhess - és bejött. Irigykedni vagy sorban állni azért, hogy learassák emberek mások sikerét lényegesen egyszerűbb, mint tenni is valamit a sikerért. Amikor megy valaki hozzád kuncsorogni, akkor nyugodtan mondd meg bármelyiknek, hogy nem vagy irigy, - mindenkit olyan arányban részesítesz a nyereményedből, amilyen arányban hozzájárultak a játék költségeihez. Egyből más lesz a gyerek fekvése, meglátod!
2021. szept. 29. 20:55
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
De mégis, mennyit adnál??
2021. szept. 29. 20:55
 13/20 anonim ***** válasza:
83%
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Fenntartom az előző véleményem ( 7es). Zárd le az ügyet és örülj a nyereményednek. Sok sikert!
2021. szept. 29. 21:22
 14/20 anonim ***** válasza:
45%

Abban az egy esetben tartanám baromi gáznak ha nem adnál, ha előtte te támaszkodtál volna nagy mértékben a testvéredre. Akkor mindegy, hogy mennyire nyaggat, illik adni.

Ha viszont ez nem áll fenn, akkor én adnék anyukámnak, a testvéremnek pedig mégmondanám, hogy nagyon ellenszenves számomra, hogy az én pénzemet a sajátjának tekinti, ezért nincs nagy kedvem adni neki.

2021. szept. 29. 22:59
 15/20 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem, aki itt irigy, az te vagy.

Nyilván nem hiába nem mondtad el, hogy nyertèl a lottón.

Mi sokszor eljátszunk ezzel a gondolattal, hogyha nyernénk mit csinàlnánk az összeggel, és mindig benne van az, hogy adnánk a családtagoknak ( a nagyon közeliknek:szülők,testvér) egy kisebb összeget, amiből tudnak mit kezdeni. És ez nàlunk szerintem fordítva is ugyanúgy lenne.

Itt szerintem alapból a tesóddal nem igen vagy jóba :)

Ha már a kérdést kiírtad, sztem meg is válaszoltad… ne adj senkinek :)

2021. szept. 29. 23:43
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
A nyeremény nagyságától függ. 1-2 százmillióból túl sokat adni nem lehet, legfeljebb pár millióval kisegiteni a családot. 2 milliárdból azért illene a legközvetlenebb rokonoknak, 100-150 milliót adni(2-3 embernek), hogy legalább anyagi problémájuk ne legyen többé.
2021. szept. 30. 00:44
 17/20 anonim ***** válasza:
17%
Adj mondjuk 10% ot vedd meg a házat a többit pedig fektesd be cryptoba
2021. szept. 30. 11:56
 18/20 anonim ***** válasza:
38%
#17 Kínában pont most tiltották be, nincs rá garancia, hogy nem lesz ez máshogy nyugaton is pár év múlva. Aztán volt vagyon, nincs vagyon.😅
2021. szept. 30. 12:00
 19/20 anonim ***** válasza:
én nem adnék,max nagyon kicsit, és utána megmondanám h több nincs, amúgy nem is feltétlen kell tudják, h mekkora is az a nyeremény pontosan
2021. okt. 30. 11:07
 20/20 anonim ***** válasza:
Hazudj a nyereményről😉
2021. okt. 30. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!