Ha egy barátom elmondja nekem, hogy ő transznemű, akkor hogyan illik rákérdezni arra, hogy hogyan szólíthatom?
Amikor ezt elmondta, nem mondta, hogy akkor hogyan szólíthatom. Most nyilván, ha ő úgy érzi, hogy lány, akkor csak nem szólíthatom az "eredeti" fiú nevével. Nyilván senkit nem bántanék meg ilyesmi gesztussal, hogy nem jó néven szólítom, pláne az egyik legjobb barátommal nem tenném ezt.
Viszont nem tudom, hogy erre hogy illik rákérdezni, hogy mégis hogy hívjam akkor? Ez milyen formában nem bunkóság? Hogy ne legyen ez kellemetlen vagy sértő?
(Ilyen ítélkező, és rosszindulatú válaszokat kéretik mellőzni. Nem szeretnék rosszmájú megjegyzéseket olvasni a mondhatni legjobb barátommal kapcsolatosan)
*Majd ő szól,ha már nem tetszik a neve neki. :)
"Néma gyereknek anyja se látja a fától az erdőt.":):)
Szép napot! :)
Ismerek olyat, aki katának szólítatja magát őt nem zavarja, hogy lány testben lány névvel él. Százszor fiúsabb mint én, gondolom a tény, hogy fiú neki is elég.
De a figyelmesség a fő. Ha megkérdezed, hogy akkor ő mit akar ezzel egyáltalán, szólítsad-e máshogy, vagy mit tehetsz érte, akkor már csak jól jöhetsz ki a helyzetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!