26 évesen mennyire normális, hogy még nem tudom mi érdekel és nem tudom mit szeretnék?
Legyetek kamionosok. 😁
Sarok irodai kilátás,egyre jobb fizetés,több relációban (munkarendben) is tudtok dolgozni,nyilván az elején nem lesz annyira könnyű de ha megtanulod és tudod élvezni is no problem.
Egyre több és több reláció létezik már:
-Napi bejárós,ezt leginkább belföldi lehet csinálni,de van hogy előfordul néha rövid nemzetközi fuvar.
-Hétköznap 1-2x benne kell aludni a kamionban,itt már van belföldi és rövidebb nemzetközi fuvar.
-Hetelés,minden hétvégén vagy otthon,lehet csak belföldezni de van olyanra is lehetőség ahol ki mész pár nap nemzetközire de van hogy csak belföldön vagy.
-Olyanról is olvastam egy hét munka ami 6nap, aztán egy hét pihenő, bár ez még ritka, ez inkább nemzetközi.
-Két hét munka ami 12-13 nap, aztán pár nap pihenő,nemzetközi.
-Két hét munka 12-13 nap, majd két hét pihenő,nemzetközi.
-Három hét munka ami 22 de van hogy 23 nap,aztán 1-2 hét pihenő,nemzetközi.
Belföldö:Csak belföldön mozogsz.
Nemzetközi:Magyarországon megkezdet a munkát,aztán ha le telik 1-2-3 heted vissza jössz,az az leginkább külföldön vagy, de van hogy többször is jössz magyarba.
Van munkarend ami úgy mond nem család barát, de szerintem van benne olyan is ami nem annyira rossz és vállalható.
Aki hétvégén kint van és a pihenőjét tölti az fel is találhatja magát,csak egy kicsit tervezni és gondolkozni kell,ha ez meg van akkor valószínűleg jól fog telni a hétvége ami szombat délután és vasárnapból áll leginkább.
Környékeden ahol vagy el mehetsz sétálni,kirándulni,hegyet is mászhatsz ha olyan helyen vagy, enni valami finomat vagy majdnem finomat,fürdeni egy tóban de a tengerpartot sem zárom ki,város nézés,de ha fiatal és szeretsz bulizni akár olyan helyet is találhatsz.
Legfontosabb, ne légy lusta,nyilván ha fáradt vagy akkor pihenj.
Jó ha beszélsz valamilyen idegen nyelvet is,ezáltal nem leszel annyira magányos, főleg ha el akarsz menni bulizni és meg akarsz ismerkedni külföldön emberekkel,de ha tudsz idegen nyelvet az csak mindig jobb mert ezáltal könnyebb dolgod van, feltéve ha az illető akivel beszélnél beszéli azt.
Vannak hajtós cégek,kevésbé hajtósak és nyugis cégek,ezeket ki kell tapasztalni, aztán választani kell,nyilván a hajtós cégnél már most meg mondom nem lesz időd ilyen kirándulásokra vagy csak nagyon ritkán.
Tudom magyar viszonylatban kell beszélni de külföldön ugye még jobban lehet keresni,például Francia belföldön 3-4000€ is simán meg keresi az ember,mert ott kb jár több dologra pénz,kaja pénz,kamionba alvás,munka díj ami óra bér stb...
De nem kell olyan messzire menni.
Ez csak egyetlen példa volt.
Szép napot mindenkinek. 🙂
#11, esetleg tapasztalatból beszélsz?
Engem az riaszt ettől vissza, hogy a nulláról megtanulok kamion vezetni, akkor egy cég se fog a seggem alá tenni egyet pályakezdőként.
Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
#13 Természetesen,ismerősöknek is sikerült,akkor neked miért ne? Csak keménynek kell lenned,főleg az elején.
Nyugdodj meg,engem is,de aztán csak sikerült. 🙂
De hogy is nem,nyilván nem az első cég vesz fel, de próbálkozni kell,lássák rajtad hogy határozott vagy és tényleg ezt akarod csinálni.
Az sem kizárt hogy első céged nem biztos hogy a legjobb döntésed lesz, de valahol el kell kezdeni,ha lesz tapasztalatod akkor irány egy számodra jobb cég.
Ahogy nézegettem,halottam elég jó cégek is vesznek fel pályakezdőket,csak keresni kell,érdekes módon nem minden cég hirdet ahová kellene még ember, de elég sok céghez lehet jelentkezni.
Elsőre ne a pénz legyen a fontos annyira ha nem szerezz egy kis tapasztalatot,aztán lehet keresni jobb helyet.
Légy határozott,érdeklődj,akár jogsi előtt meg is próbálhatod fel hívni a cégegek hogy vesznek e fel pályakezdőket?
Mi a munka,reláció,milyen kamion,mennyi a fizetés,hogy van a betanulás? Stb..
Aztán majd ha meg lesznek a papírok újra fel hívod őket.
Ne felejts el idegen nyelvet se tanulni,magán tanárt is javaslok, ha tudsz idegen nyelvet akkor még nagyobb esélyed van.🙂
#14 Még is fel vettek anno, pedig ki volt emelve több éves tapasztalat kell,ha nem vagy határozott akkor semmi sem könnyű.
Nem minden hová keresnek tapasztalt sofőrt,persze azt írják mert hát azt már nem kell tanítani, de sok cég fel vesz, csak keresni kell.
#17 Én is arról beszélek.
Hiány van,ez biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!