26 évesen mennyire normális, hogy még nem tudom mi érdekel és nem tudom mit szeretnék?
Nekem ugyan ez csak még jó szarul is keresek hozzá. :D
Négy szakmába is bele kóstoltam életem folyamán, úgy hogy tanultam mindet, aztán egyikhez sem értek...
Bár terveim vannak a jövőre, hogy kb mit akarok összehozni, de hogy miből kereshetnék több pénzt, amit szeretek is csinálni, na arról sajna fogalmam nincs...
Szerintem nagyon-nagyon sok ember van, aki egész életében nem találja meg a nagybetűst hivatást, amiben kiteljesedhet. Az emberek többségének a legnagyobb motivációja a pénz, a család eltartása, a munka pedig ehhez egy szükséges rossz.
Szóval semmi furcsa nincs benne, sőt jó is, hogy te nem gyepesedsz be, hanem még mindig aktívan gondolkozol, hogyan lehetnél boldog a munkádban.
Én csak a saját példámból tudok kiindulni, hogy ugyan úgy ahogy 14 évesen sem tudtam hogy mi akarok lenni, lassan 15 évvel később sem tudom. Általános után elkezdtem tanulni valamit, kiderült hogy tök hülye vagyok hozzá, nem is nagyon érdekelt. Érettségi után bele fogtam másba, szakmát tanultam, először az is tetszett még nem tanultam, aztán ott is kiderült hogy tökre semmi érzékem hozzá, levizsgáztam, de sose dolgoztam utána benne. Utána 1-2 évvel elmentem egy munkaügyi pár hónapos képzésre, nyilván nagyon kevés volt az idő hogy bele tanuljon az ember, abba dolgoztam kb két hete, megkaptam hogy nagyon gyenge ahogy csinálom, amit el tudok fogadni, nyilván ahhoz sem volt semmi kézügyességem, elengedtem a dolgot. Ezek után munka mellett én is futottam egy kört a programozással, mint oly sokan mások, úgy hogy egyébként kölyök korom óta amióta lett számítógépünk érdekelt az informatika és a mai napig érdekel hobbi szinten. De mikor iskolába kellett tanulnom a végén már falra másztam az egésztől és utáltam bejárni. Végül nem végeztem el.
Szóval most itt vagyok én is, dolgozok kevés pénzért, de fogalmam sincs merre lépjek tovább, meg mibe vágjak bele, és mi a biztosíték, hogy megint újra és újra és újra az időmet fogom fecsérelni hogy bele vágjak valami új tanulásába, amiben megint csak lehet nem fogok tudni érvényesülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!