Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor jöttél rá, hogy létezik,...

Mikor jöttél rá, hogy létezik, olyan, hogy felelősséget vállalni a hangulatodért?

Figyelt kérdés

Tehát, ha kapásból a reakciód egy bizonyos szituációra negatív lenne, olyan reakció ami az egész napodat is elrontaná és a környezetedben jelenetet okozna

Ehelyett van egy olyan mentális válaszbeli alternatíva, hogy mindezt ignorálod visszahelyezed magad arra a belső érzésre, hogy ez a bizonyos dolog történt volna meg

És ezt igazán átérzed, úgy hogy a végén tényleg elhiszed, hogy nem történt meg az utolsó porcikádig, persze ez igényel "belső képzést" és erős akaratot

2021. szept. 25. 20:41
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem elnyomni, hanem levenni róla a figyelmet és visszahelyezni oda amire eredetileg figyeltél
2021. szept. 25. 21:35
 12/22 anonim ***** válasza:
Ezért csak élvezni kell az életet, nem kell túl jónak lenni.
2021. szept. 25. 21:38
 13/22 anonim ***** válasza:
#9 és #12 vagyok.
2021. szept. 25. 21:43
 14/22 anonim ***** válasza:
#7 Ez hülyeség! valamit félreértettél.
2021. szept. 25. 21:54
 15/22 anonim ***** válasza:
A számomra előnyös részét már tinikoromban is elkezdtem gyakorolni. Más kedvéért meg sosem fogom, nem vagyok az a seggnyaló típus, nem kényszerítem bele magam dolgokba más kedvéért.
2021. szept. 25. 22:37
 16/22 anonim ***** válasza:

"Nem elnyomni, hanem levenni róla a figyelmet és visszahelyezni oda amire eredetileg figyeltél"

De ez magát az érzést nem szünteti meg. Ha szomorú vagyok, nem vidám dolgokat nézek, mert nekem az elfojtás, és később nagyobb erővel tör rám a rossz. Minél inkább ignorálom, annál kontrollálhatatlanabb lesz. Ha szomorú vagyok, szomorú dolgokat nézek, hallgatok, olvasok, hogy minden méreg kijöjjön, és tiszta helye legyen a jó dolgoknak.

2021. szept. 25. 23:11
 17/22 anonim ***** válasza:

Én már pár éve gyakorlom, és szuper dolog, mert rávilágított arra, hogy mennyire reakciósak az emberek. Nem tudatosan válaszolnak, hanen csak reagálnak.

16-osnak: nem csak szomorúság és vidámság létezik, a szomorúságnak is vannak szintjei. Ennek a lényege, hogy, ha mondjuk bosszúságot érzel valami miatt, akkor ne hagyd, hogy az érzés sodorjon el, hanem tudatosan gondold végig, hogy mi az az érzés, ami benned van, biztos, hogy a bosszúság, nem pl féltékenység? Honnan jön? És hogyan lehetne egy fokkal jobb? Ezt a legtöbb ember nen játsza el, hanem csak vagdalkozik és átadja magát az érzéseinek.

2021. szept. 26. 09:01
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem vagdalkozom, átadom magam az érzéseimnek. Mindig tudom, mi okozza. Ismerem magam, néha sajnos túl jól.

Nem is mondtam, hogy ez a két érzés van csak, példát hoztam fel.

2021. szept. 26. 16:08
 19/22 A kérdező kommentje:

17es erről van szó lényegében. De ez nem csak úgy van, hogy eldöntöm, hogy ilyen leszek és onnantól már könnyű minden, hanem a nap folyamán minden egyes jelenetnél vannak pontok amikor érzed, hogy most melyik "feled" beszél,

- az állatias, ösztönös, amikor totál az érzéseid által reagálsz, ez az amikor mindenben a legjobb akarsz lenni, ha valaki beszól és rámutat a hiányosságodra akkor besértődsz, vagy ha besértődsz akkor leplezed és játszod a magabiztost stb..

- a másik meg amikor felismered, hogy mi folyik a színfalak mögött és rájössz, hogy amikor valaki "benyomja a gombodat amire te ugranál" egy korábbi trauma/élmény miatt, ezt felismered és most eldöntöd, hogy akarom én e hogy a személyiségem egy ilyen irányban erősödjön a továbbiakban, mert ha hagyod, hogy elvigyen az ár akkor egyre inkább hagyni fogod a továbbiakban is

2021. szept. 26. 19:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Miért kell mindennek trauma vagy élmény miatt lennie? Ha te kiakadsz az állatkínzó videoktól, és rossz érzésed lesz tőlük, akkor kiskorodban biztos állatot kínoztál, vagy nézted, vagy láttál valamit? Nem. Egy jóérzésű ember vagy.

Aki folyamat monitorozza magát, az inkább robotszerű, nem tudatos.

2021. szept. 26. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!