Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor jöttél rá, hogy létezik,...

Mikor jöttél rá, hogy létezik, olyan, hogy felelősséget vállalni a hangulatodért?

Figyelt kérdés

Tehát, ha kapásból a reakciód egy bizonyos szituációra negatív lenne, olyan reakció ami az egész napodat is elrontaná és a környezetedben jelenetet okozna

Ehelyett van egy olyan mentális válaszbeli alternatíva, hogy mindezt ignorálod visszahelyezed magad arra a belső érzésre, hogy ez a bizonyos dolog történt volna meg

És ezt igazán átérzed, úgy hogy a végén tényleg elhiszed, hogy nem történt meg az utolsó porcikádig, persze ez igényel "belső képzést" és erős akaratot

2021. szept. 25. 20:41
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, hogy a legtöbb ember ezt élete végéig sem tanulja meg, érdekelne, hogy ki hogyan látja?
2021. szept. 25. 20:42
 2/22 anonim ***** válasza:
90%
Nem a hangulatodért kell, hanem a viselkedésedért. Pont az a felelősségvállalás hiánya, amikor a hangulatodat kifogásként akarod használni a viselkedésedre.
2021. szept. 25. 20:45
 3/22 A kérdező kommentje:
A viselkedésed korrigálása nem fogja a hangulatodat helyrehozni, ki is nyírhatod önmagadat, ha helyes jó kisfiú vagy önmarcangoló hangulattal
2021. szept. 25. 20:53
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos én nagyon érzelemközpontu ember vagyok.. mindíg a hangulatomtól függ hogyan viselkedek, nehezen tudom kontrollálni az érzéseimet vagy az indulataimat..sokszor rájövök utána hogy nem kellett volna úgy viselkednem ahogy de hát na.. szerintem én is egész életemben ilyen hangulat ember leszek
2021. szept. 25. 20:54
 5/22 A kérdező kommentje:
4es, igen igen erről van szó, de én úgy gondolom van ebből kiút bár elképesztő nagy akaratot igényel felnőtt korban és munkát
2021. szept. 25. 20:57
 6/22 anonim ***** válasza:
Felelősséget lehet vállalni, de megváltoztatni káros. Mintha kikapcsolnánk a tüsszentést, mert idegesítő.
2021. szept. 25. 21:23
 7/22 A kérdező kommentje:

Nem a tüsszentésről beszélek, hanem arról ha a tüsszentés elindít benned egy olyan folyamatot amibe hetekig, hónapokig benne maradsz, mert a szervezeted (agyad) nem bír leállni róla

És ez állandó újabb és újabb tüsszentést fog generálni benned, amitől a környezeted elfárad és magányos életed lesz, elsősorban azért mert nem bírtad abbahagyni a tüsszentést és a tüsszentés miatti biológiai folyamatokat

Elsősorban ezt értem az alatt, hogy továbblépni úgy, mintha a tüsszentés nem történt volna meg ahelyett, hogy rágódtál volna ami elindítja a negatív spirált

2021. szept. 25. 21:27
 8/22 anonim ***** válasza:
56%
Tehát elnyomni? A legrosszabb tanács.
2021. szept. 25. 21:32
 9/22 anonim ***** válasza:
56%

Az ember nehezen tud ellenállni az érzéseinek, vagy megváltoztatni őket.

Ezért is van sokszor, hogy pl. két alapból jóindulatú ember nem jön ki egymással, mert másképp élik meg az egyes dolgokat, és rosszak lesznek egymás szemében.

2021. szept. 25. 21:32
 10/22 anonim ***** válasza:
Ez a dolog folyamatban van, valaki segít megérteni.
2021. szept. 25. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!