Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kis túlzással élve az összes...

Kis túlzással élve az összes egészségügyi dolgozó ilyen?

Figyelt kérdés

Egészségügyi szakon kezdtem meg tanulmányaimat idén. Ennek oka az, hogy érdekel a gyógyítás és empatikusnak érzem magam így szeretném kipróbálni magamat a szakmában. Maximum ha nem sikerül vagy nem érzem magam jól benne akkor váltok, így vagyok ezzel.

Na most mivel nem egészségügyi középsuliból jelentkeztem, illetve még csak a családi körben sincs egészségügyis ember így igazából nulla tapasztalatom van a témában. Mindent a nulláról építgetek. Tudom, nagy bevállalás, de úgy vagyok vele inkább bukjak ki, mintsem meg sem próbáljam.

Na most az első kiábrándultságom megtörtént tulajdonképpen a legelső héten. Ugyebár a mi oktatóink nagyobbrészt orvosok, ápolók. Aztán nekem az volt a legnagyobb csalódás így elsőkörben, hogy mindegyikőjük a koronavírus elleni védőoltás kapcsán erősen nyomulós volt. Én megkaptam mind a kettő oltást, így rám nem vonatkozott a téma, de negatív meglepetésként értek a történtek. Megkérdezték óra elején, hogy ki az aki nincs beoltva és nem is tervezi felvenni az oltást, majd miután senki nem jelentkezett barátságos hangnemben ösztönöztek arra minket, hogy ne féljünk, bátran jelezzük, ők nem haragszanak érte.

Aztán miután feltették néhányan a kezüket megváltoztatták a hangnemüket és szó szerint fejmosást tartottak nekik kb 30 percen keresztül az oltással kapcsolatban, illetve olyan megjegyzéseket tettek, hogy aki továbbra is úgy gondolja, hogy nem szándékozik felvenni az oltás az álljon fel és menjen ki. Valamint azok akik feltették a kezüket, azokra ráerőltették a maszkot is. Volt olyan oktató akinek szó szerint vörös volt a feje az idegtől.

Engemet ez a viselkedés nagyon meglepett és egyben negatív képet alkotott az egészségügyi dolgozókról. Voltak olyan pillanatok amikor azt mondtam én nem vagyok hajlandó ilyen mentalitású emberek között dolgozni, még akkorsem, hogy nem velem van problémájuk. Persze az igaz, hogy egészségügyben kötelező az oltás, de jelenleg elsőéves hallgatókról beszélünk akik ki tudja milyen társadalmi közegből származnak. Nem gondolnám, hogy feltétlenül az ő hibájuk az, hogy nem bíznak az oltásban. De azért jöttek ilyen egyetemre, hogy fejlődjenek, tanuljanak és ha ez hatékonyan megtörténik akkor biztos vagyok benne, hogy helyes és önálló döntést fognak tudni hozni azzal kapcsolatban, hogy szükségük van e az oltásra avagy sem. De szerintem teljesen felesleges akció ennyire rájuk kiabálni valamit és eltántorítani őket a szakterületről emiatt. Nekem az ilyen egészségügyi szakemberek nem szimpatikusak.

Szóval a kérdésem ebből irányul és inkább azok felé akik ismerik az eüs közeget. A kérdés egyszerű.

Minden eüs dolgozó ennyire a saját nézőpontjai mellett határozottan és erőszakosan fellépő? Mert a határozottság rendben van, de az erőszakosság nem fér bele a nézeteimbe. Nem tanultunk még sokat de mintha az rémlene a legelső elméleti órákról, hogy tartsuk tiszteletben a páciens/egyén autonómiáját. Ez pedig ellent mond ezzel.

2021. szept. 24. 23:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
29%

Igen,én mint paciens megkaptam a magamét negatív pcr teszt ellenére is XD

Amit kifizettem és nem kevés pénz mint az tudjuk

Rám támadtak hogy én miért nem vagyok beoltva és hogy én nem félek a covidtól?Szívem szerint megadtam volna a választ a tapasztalatok tükrében de nem voltam abban a helyzetben hogy neki álljak sorolni hogy miért nem kérek belőle és nem is állt szándékomban ilyen emberekkel erről beszélni mert ők már elítélik előre aki nem kér belőle és én erre nem vagyok kíváncsi.Én tudom hogy miért nem tartok rá igényt,ennyi

Nem tartozik rájuk míg negatív tesztet viszek

Ja és közölték hogy nekik bezzeg kötelező volt.Én arról nem tehetek és ezt nem velem kellene megbeszélni hanem a drága kormánnyal aki ezt kitalálta

Ebből az jött le hogy ők sem szorgalmazták volna ezt annyira XD

Senki nem szereti ha valami rá van erőltetve

2021. szept. 25. 09:55
 22/29 anonim ***** válasza:
27%
Nem annyira tudok hozzászólni a témához, mert nem vagyok jártas ebben, de csak annyit tudok erre mondani, hogy nagyon gáz és felháborító.
2021. szept. 25. 10:20
 23/29 anonim ***** válasza:
52%

Vegyész vagyok, nem eü-s. Én sem preferálom ha túlságosan erőszakosan tukmálnak valamit.

Viszont azt sem tartom jónak, ha egészségügyis vagy annak tanuló kételkedik olyanban, ami hátráltathatja egy járvány leküzdését. Egyetértek azzal a hsz-el, aki azt írta, az eü-ben nem hinni kell a dolgokban. Ott tények vannak. Különben hogy tundá megtanulni és alkalmazni ha nem "hiszi" amit lát, olvas és tanítanak neki? Hogyan bízzunk meg bennük, ha még ők maguk is bizonytalanok? Pont ez az a szakma, ahol nincs helye ennek.

Oke, tudom, itt most nem csak erről van szó.

En is ismerek pár arrogáns orvost. Természetesen nem kellemes érzés beszélgetni vele, de engem speciel jobban érdekel az, hogy mekkora a tudása, és hogy meggyogyítson. A többi mellékes. Nem haverkodni akarok vele.

És természetesen sokat ismerek olyat is, aki kedves, empatikus.

2021. szept. 25. 10:41
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

22

Ja mert aztán a lóf*sz tbért nagyon sokat várhatsz drágám. 😂 Egy csípőműtét drágább, mint az összes tb, amit addig fizettél...

Húzzatok magánba, ezerszer jobb. Ha meg csórók vagytok, örüljetek, hogy valaki egyáltalán ellát titeket, más országokban még ennyi sem járna.

2021. szept. 25. 15:29
 25/29 anonim ***** válasza:
52%
Orvosként úgy vélem oltatlan embernek semmi keresnivalója az EÜ-ben. Oltatlan hallgatónak pedig semmi keresnivalója se az ETK-n se az ÁOK-n, de gondolom ez ETK, mert az orvosisoknak ennél lényegesen több eszük van.
2021. szept. 26. 17:51
 26/29 anonim ***** válasza:
24%
Az orvost szépen beprogramozták .
2021. szept. 26. 18:39
 27/29 anonim ***** válasza:
22%
És szégyellje magát, a kísérleti sz@r reklàmozása miatt.
2021. szept. 26. 18:40
 28/29 anonim ***** válasza:
49%
Minek mentek orvosnak, ha immunisak vagytok a tudományra? Van hittudományi kar, van filozófia szak, lehet válogatni annak, aki az összeesküvés-elméletekre akar élvezkedni.
2021. szept. 26. 18:46
 29/29 anonim ***** válasza:
48%
Azért a “tudományhívőknek“ is be kell látni, hogy ez messze nem egy egyértelmű helyzet. Miért nem azokról beszélünk, akik meghaltak az oltás után? Azokért ki ad számot?
2021. nov. 3. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!