Én ennyire szr ember lennék mert egészségügyi pályát választottam?
Volt egy barátnőm, általánostól fogva a legjobb volt. Aztán 5 éve mikor érettségiztünk ő egyetemre ment( pénzügy-számvitel), de én nem mentem vele mert soha nem ment a matek, ennek ellenére nekem is jobb lenne az irodai munka. Én ápolónő lettem, utána fogászati asszisztens szakmát is kitanultam. Nekem ez tetszik, érdekesnek találom.
Aztán mikor különváltak az útjaink így a tanulás terén, akkor már nem is akart velem közös programokat, többször mondta, hogy menjek az egyetemre, ne ilyen szar munkát akarjak, mert mindenki lenézi az egészségügyi dolgozókat. Persze van sok olyan akit nem alaptalanul. Aztán utána mindig azon volt, hogy velem kiszúrjon, ráhajtott a kiszemeltjeimre, letagadta a párja előtt, hogy mi barátok vagyunk mert szégyellt engem. Közös képet se csináltunk soha mert a barátja nem tudhatta.
Még most is rosszul érzem magam, hogy ennyire nem vittem semmire, ő irodában én meg csak asszisztens vagyok a fogászaton. Szerintetek jogosan érzem rosszul magam?
“Nekem ez tetszik, érdekesnek találom. “
Látod, pont ez a lényeg. NEKED tetszik, TE érdekesnek találod. Most komolyan, ezek után képes vagy barátnőnek nevezni az ilyet?
“...ne ilyen szar munkát akarjak, mert mindenki lenézi az egészségügyi dolgozókat.” Bezzeg ha valami baja lesz neki vagy egy hozzátartozójának, és el kell látni, rögtön nem olyan szar.
A barátnőd egy tuskó.
(Nekem a két legjobb barátnőm közül az egyik jogi egyetemen tanul, a másik pénzügyön végzett a corvinuson, én meg szintén “csak egy szaros ápoló” vagyok :D Mégis mindig mondják nekem, hogy mennyire becsülnek, és hogy milyen büszkék rám, ők ezt nem tudnák csinálni stb. )
Nem érzed magad jogosan rosszul, a barátnőd (azaz sosem volt a barátnőd) egy paraszt. Én is pénzügy-számvitel szakon végeztem.
Elárulom, hogy nem akkora nagy szám, mint ahogy a "barátnőd" képzeli.
Persze nyilván intelligencia kérdése, hogy nem nézünk le másokat.
Én sokra tartom az ápolókat, a mentősöket, a tűzoltókat, rendőröket stb. Baromi nehéz munkák alacsony fizetésért és mindig tiszteltem azokat, akik mások megsegítésére teszik fel az életüket.
Azt az idióta p.csát meg messzire kerüld el!
Döbbenetes, hogy egy barátnő véleménye ilyen hatással legyen rád!
Szüleid, nagyszüleid, testvéreid, más rokonaid gondolom nem néznek le emiatt.
Az én ismeretségi körömben inkább tisztelettel gondolnak az eü. dolgozókra. És ez már a járvány előtt is így volt.
És természetesen a legfontosabb, hogy te szereted csinálni.
Ezt a barátnőt meg építsd le. Fölösleges a lehúzó, megalázó viselkedését egy percig is eltűrnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!