Miért nézik le ennyire a "csak" szakmával rendelkező
embereket?
Figyelt kérdés
Elgondolkodtam, azért szerintem vannak szakmák amikhez kell ész, gondolkodni tudás. Nem tudná őket akármilyen átlag alatti emberke megcsinalni. Pl. szabó. Azért egy kosztüm, esküvői ruha és meg sorolhatnam kiszabasa eléggé gondolkodtato feladat. Akiket én csodalok a kepessegeikert: egy jó szakács. A tobbfele figyelés képessége, ráadásul mindezt szuper gyorsan. Autoszerelo -sokan itt majdhogynem a hülye melós szinonimajakent hasznaljak- szakgimnazium+ 2 év rakepzes. Ezt például konkrétan tudom, hogy sokan abbahagyjak mert nehéz. Aztán "sima" gimnáziumban folytatják.Azt alairom, hogy ezeknek a fiataloknak nincs akkora humán műveltség ismerete mint egy főiskolát végzett fiatalnak. Pl. történelem de biztos, hogy az a fajta tudás sokkal értékesebb mint amit ők tudnak? Külföldön élt ismeroseim mondják ez nyugat Európában nincs így. Ott nem ilyen brutális a lenezettseg ha egy fiatal nem diplomás. Nálunk ez miért alakult így?
Értelmes ember senkit nem néz le, aki dolgozik, de valóban találkoztam én is a jelenséggel.
Lehet, hogy elképesztőnek tűnik, de szerintem ebben benne van az is, hogy a szocializmusban, ami nem is volt olyan régen, ugye munkás-paraszt hatalom volt, az értelmiséget üldözték.
2021. szept. 22. 07:40
2/18 anonim válasza:
Egyáltalán nem tapasztalom ezt. Ismerek egyébként ELTE-n végzett lányt akinek a férje kárpitos.
2021. szept. 22. 07:44
3/18 anonim válasza:
Mert véleméynem szerint a magya rnépben mindig van egy jogtalan felsőbbrendűség érzet, hogy ő "valamivel több" mint mások. Ez minden szinten megtalálható, úgy gondolom. PLusz mondjuk ha több lenne itthon a jó szakember, akit lehet tisztelni a tudásáért, jobb lenne a reklámjuk.
2021. szept. 22. 07:45
4/18 anonim válasza:
Én nem nézem le. Maximum azt találom furcsának, hogyha nincs igénye a fejlődésre. Legyen az szakmai vagy azon túli. Nem feltétlen egyetemre gondolok hanem bármi másra. Akár csak egy főző tanfolyamra.
2021. szept. 22. 07:55
5/18 anonim válasza:
Aki csak az adott egyén, aktuális, papírforma szerinti végzettségei miatt, alapján néz le valakit, az egy rendkívül primitív egyed. Ennyi a történet.
2021. szept. 22. 07:56
6/18 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy a szakmunkások is lenézhetik az életképtelen, büfészakon végzett diplomásokat? Akik egy IKEA-szék összerakásához asztalost, egy zárbetét-cseréhez lakatost hívnak? Meg mennek hosszabb nívópálcát venni, mert a régi már nem ér bele az olajba? Szóval mehet ez oda-vissza!
2021. szept. 22. 08:13
7/18 anonim válasza:
Én egyáltalán nem nézem le. Sok olyan embert ismerek, akik szakmával jobban keresnek mint én diplomával. Úgyhogy semmi lenéznivaló nincs ebben. Ez is akkora baromság, hogy nem lehetnek műveltek a szakmával rendelkezők.
A cégnél ahol dolgozok, a villanyszerelő annyit kér el amennyit nem szégyell. Olyan hiány van belőlük. Festőt nem találtunk majdnem egy évig pl. Úgy be vannak táblázva. A víszerelőre hetek óta várunk.
2021. szept. 22. 08:20
8/18 qkker1 válasza:
A sok agyoniskolázott -tisztelet a kevés kivételnek- nem fogja fel, hogy ha nem lennének szakmunkások, akkor nem lenne hol laknia, nem lenne mit ennie, nem lenne ruhája, stb..
2021. szept. 22. 08:36
9/18 anonim válasza:
Sok ember szereti felsőbbrendűnek érezni magát,ha megnézed,bármilyen területen megnyilvánulhat,ami nekik kapóra jön:férfi a nőt,nő a férfit,idősebb a fiatalabbat és fordítva,szegény-gazdag vica versa bőrszín,vallás,nemzetiség,külső-belső tulajdonságok.
Tanultság és intelligencia között nem mindig van egyenes arányosság.
2021. szept. 22. 09:04
10/18 anonim válasza:
Én nem nézem le őket, mivel én tök hye vagyok pl az autószereléshez egy jó szerelőt megbecsülök, ahogy egy jó ácsot, kőművest, stb. is. Akiket semmibe veszek, azok a kóklerek, nem a szakma maga!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!