Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért megy Magyarországon a...

Miért megy Magyarországon a többség lehrogasztott fejjel?

Figyelt kérdés
Csomószor megfigyeltem már, hogyha én rámosolyogtam valakire a boltban, az hülyének nézett, nem viszonozta a mosolygást. Más országokban, pl.délen ez teljesen természetes. Nálunk miért nem? Ennyire depresszív lenne a magyar társadalom?

2021. szept. 14. 11:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Mért ne vegyenek észre, legalább tudnál velük beszélgetni.
2021. szept. 16. 04:19
 22/30 anonim ***** válasza:
16os, de így meg más fog bunkónak nézni, akit meg te nézel bunkónak, és akkor nem érti senki mért ilyen lehangolt mindenki.
2021. szept. 16. 04:24
 23/30 anonim ***** válasza:
22, na és? Lesz*rom, hogy bunkónak néznek-e vagy sem. Mindent úgy csinálok ahogy nekem jó, ha nekem így jó és így kevésbé szorongok akkor had tegyek már így magyarázkodás nèlkül. Inkább nézzenek bunkónak mint agyilag fogyatékosnak, mert ha találkozik a tekintetem valakivel akkor tiszta elmebajosnak nézek ki, elpirulok, vigyorgok, zavarba jövök és mindig elfordítom a tekintetem vègül. Inkább megyek úgy, hogy a földet nézem mint a másik opció. Mindenki jobban jár. És még mindig nem értem miért nem lehet ezt megérteni, hogy valakinek ìgy a jó. Sok a szociális fóbiás, önbizalomhiányos akinek ez tiszta stressz lenne, hogy direkt bámul másokat meg másokra néz. Szóval meg kéne érteni, hogy mindenki tegyen úgy ahogy neki jó, és ne mások kedvére cselekedjünk már ebben a dologban.
2021. szept. 16. 09:52
 24/30 anonim ***** válasza:
De akkor ne pofázz bmeg, jogy a pénztáros flegma me bunkó, legyen olyan, amilyen akar :D
2021. szept. 16. 14:05
 25/30 anonim ***** válasza:
24, összekeversz a kérdezővel. :D Én egy rossz szót nem mondtam senkire, nem érzek senkit bunkónak, meg nem szokásom másokra elégedetlenkedni.
2021. szept. 16. 14:14
 26/30 anonim ***** válasza:
Valószínű te egy fogyatékos vagy, ezt a 16os válaszodból gondolom.
2021. szept. 16. 16:18
 27/30 anonim ***** válasza:
Sok embernek fogyatékos aki mentálisan beteg. Ez van drága, elfogadom ha annak tartasz, de pont nem érdekel. :D Nekem is megvan a véleményem rólad, gondolom téged se érdekel. Na ez fordítva is így van. Senki nem kérdezett amúgyse, hogy mit gondolsz rólam meg a magamfajtákról, so... XD
2021. szept. 16. 16:25
 28/30 anonim ***** válasza:
én egyszer pont így találtam elég sok pénzt a földön, na ezután mondják nekem azt, h fel a fejjel
2021. szept. 17. 21:19
 29/30 anonim ***** válasza:
Hatos... Akartam írni választ, de a tiédet elolvasva nem is kell. Ez tűpontos.
2021. szept. 19. 21:26
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem látom, hogy mindenki lehorgasztott fejjel menne. Az más kérdés, hogy az emberek kerülik a szemkontaktust. Ez mondjuk nem annak a jele, hogy depresszív lenne egy társadalom, nagyrészt pszichológia és a legtöbb nagyvárosban az etikett része hogy nem bámulod a másikat. Egyrészt önvédelmi mechanizmus, legtöbben egy olyan helyen ahol tömegben naponta több száz vagy több ezer idegen jön velünk szembe, vesz minket körül ösztönösen igyekszünk távol tartani magunkat az ismeretlen emberektől, a sok eseménytől ami történik. Hiszen azzal egy kockázatnak teszed ki magad, hogy mindenbe bevonod magad, mindenkivel kapcsolatot teremtesz, lényegében feleslegesen. És a szemkontaktus is a kapcsolatteremtés egy formája. Ezért lesz az első gondolata a hétköznapokon a legtöbb embernek, hogy ez mit akar? Nem lehet tudni kinek mi a szándéka, amikor célirányosan megy valahova az ember nem is érdekli ezért elnéz. És az hogy az utcán sétálva találkozik két ember tekintete és tovább mennek egy hétköznapi dolog, de amikor valaki kitartóan bámul főleg egy zárt helyen, tömegközlekedési eszközön ahol még menekülni sem tudsz a szituáció elől, az parasztság. És hiába gondolja pár ember hogy ő hú de pozitív jeleket küld a mosolyával, de ha egy idegen a buszon csak úgy elkezd nézni és vigyorogni rád, az csak egy még bizalmaskodóbb közeledési kísérlet valakitől akit nem is ismersz és az annál inkább off az egész.

Persze nem vagyunk robotok, a hétköznapokban is érzünk vonzalmat vagy szimpátiát mások felé az óvatos nézelődésből jó dolog is kisülhet, egy szórakozóhelyen vagy ahova tényleg azzal a céllal megyünk hogy akkor most társasági életet éljünk kell is, hogy nyitott szemmel járjunk. De egy intelligens és empatikus ember szerintem egy pillanat alatt leszűri, hogy a másik mutat valami érdeklődést vagy sem. Utóbbi esetben pedig nem illik bámulni senkit mert kellemetlen a számára, és megsértődni sem kell rajta mert tök természetes reakció.

2021. szept. 20. 02:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!