Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért megy Magyarországon a...

Miért megy Magyarországon a többség lehrogasztott fejjel?

Figyelt kérdés
Csomószor megfigyeltem már, hogyha én rámosolyogtam valakire a boltban, az hülyének nézett, nem viszonozta a mosolygást. Más országokban, pl.délen ez teljesen természetes. Nálunk miért nem? Ennyire depresszív lenne a magyar társadalom?

2021. szept. 14. 11:54
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
92%
Csak megkérdezte.
2021. szept. 14. 13:55
 12/30 anonim ***** válasza:

#11:

És? És akkor mi van? He?

2021. szept. 14. 14:54
 13/30 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem akarok valami kellemetlenbe lépni, másrészt nem akarom, hogy az akire véletlen ránéznék odajöjjön hozzám kötözködni/flörtölni/kéregetni.
2021. szept. 14. 14:59
 14/30 A kérdező kommentje:
De itt nem a rosszarcu emberekre gondoltam, hanem pl olyan valakire, aki első megjelenésre szimpatikus, és rámosolyogsz,mire elfordítja a fejét.
2021. szept. 14. 15:45
 15/30 anonim válasza:
Talán neki te nem vagy szimpatikus vagy fél az emberek tekintetétől mint pl én
2021. szept. 14. 16:16
 16/30 anonim ***** válasza:
91%
Én is félek az emberek tekintetétől. És nem akarom, hogy emiatt bárki számon kérjen, hogy miért nem nézek bele a pofájába mindenkinek. Nem szeretem, mert amúgyis szociális fóbiám van, nem kell még ez is. Akinek nem tetszik az ne nézzen rám, de nehogy már kritizáljanak csak mert nem szeretem a szemkontaktust idegenekkel.
2021. szept. 14. 16:23
 17/30 anonim ***** válasza:

Csak úgy ránézésre, ismeretlenül senki nem szimpatikus. Attól, hogy x módon néz ki még lehet bármilyen ember.

Személy szerint nincs igényem arra, hogy idegenekkel kommunikáljak, haverkodjak vagy bármilyen kapcsolatba kerüljek a napi teendőim elvégzése közben. Nem érdekelnek, valószínűleg én sem őket, és ez így van jól, semmi közünk egymáshoz azon kívül, hogy épp mindketten a hagymát szedjük a zacskóba a spárban. Utcán (pláne városokban) pedig végképp nem nézek senkire, mert még a földet nézve is megtalálnak a kunyerálók, valamit eladni próbálók. Otthon, a kisvárosomban mindig nézem, hogy ki jön szembe velem, mert a környékbeli emberek nagy részét ismerem, tudok velük egy-két szót váltani, nem random idegenek.

2021. szept. 14. 16:52
 18/30 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én van hogy rámosolygok nőkre, ha látom, hogy úgy néznek rám, és vissza mosolyognak. Nem mindenki mondjuk. Bár ha 1km-ről mosolyogsz mint egy tejbetök azért az kicsit creepy.

Próbáld ki azt hogyha valaki beszél hozzád, kezdj el szép lassan mosolyogni, és figyeld a száját egy kicsit felfog kanyarodni. Esetek nagy részében működik, persze van amikor nem mosolyognak vissza ilyenkor sem, de hát akkor sincs semmi komoly dolog belőle.

Amúgy férfiakra nem szoktam mosolyogni nyilván mert nem hozzájuk vonzódom szóval nincs értelme.

Amúgy meg Mo-n szerintem nagyon sokan depressziósak, vagy kiégtek..stb főleg az alacsony keresetű emberek, de hát megis értem miért.

2021. szept. 14. 20:04
 19/30 anonim ***** válasza:

Elég bátor vagy, hogy így közlekedsz Mo.-n.

Itt, aki ilyet tesz, azt sajna nem tartják 8-nak, vagy a személyiségi jogokra-, az önrendelkezési jogokra-, a "Nekem jogom van..."-ra, a GDPR-re hivatkozva könnyen problémába keverhetik a másikat, és rendőrség lesz a vége.

Oké, hogy te jóindulatú vagy, és jó kedvet szeretnél ebben a társadalomban látni, de ez egy lekésett vonat.

2021. szept. 14. 20:43
 20/30 anonim ***** válasza:
Én azért nézek lefele mert félénk vagyok, nincs önbizalmam, illetve hogy ismerősök ne vegyenek észre.
2021. szept. 15. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!