Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Utolsó gimis év, rengeteg...

Utolsó gimis év, rengeteg stressz. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni, és hiába vagyok már 5 éve színötös mindenből, az érettségitől rettenetesen félek, főleg, hogy töriből szeretnék emeltezni.

Eleve parázós vagyok, egy kis dolgozattól is mindig szinte elájultam félelmemben, de idén már igazán máshogy érzem... Még csak egy hete tart az iskola, de már olyan szinten elkezdtem stresszelni az utóbbi gyenge egy hónapban, hogy alig tudok aludni, sokszor elsírom magam, a testsúlyomban is radikális változások történtek az elmúlt időszakban, a hajam marokszámra hullik, és véresre tépem a számat napi szinten (szájtépegetés egy nagyon régi szokásom, azt már unalomból is csinálom évek óta, de ha stresszelek, akkor már véresre is szoktam tépni).

Nem tudok megnyugodni, félek, rettegek, és ötletem sincs, mit csináljak.

Milyen ötletetek van, ami lehetőleg hosszabb távra hat?

2021. szept. 9. 19:45
 1/6 anonim ***** válasza:
6%
ennyire azért nem fontos az érettségi. sőt bármikor ismételhetsz..
2021. szept. 9. 19:48
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Heti párszor járjál el kocogni. Kiváló szorongáscsökkentő módszer. :)
2021. szept. 9. 19:58
 3/6 anonim ***** válasza:
6%
akkorm menjen rá az egészséged egy tesztre ami bármikor javítható agymosott..
2021. szept. 9. 19:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is hasonló cipőben jártam 2 éve, mint te, annyi kivétellel, hogy én csak a szóbeli felelésektől/megnyilvánulásoktól szorongtam , voltam rosszul.Ha szorgalmas vagy, és ügyes akkor menni fog minden érettségi! Én is töriből emelteztem, és hidd el ennek a titka, csak az időben való ismétlés elkezdése! Ezzel az extra félelmeddel mindenképp kezdeni kell valamit. Esetleg valamelyik tanároddal, szülőddel, nem tudsz erről beszélgetni? Talán iskolapszichológus? Én jártam hozzá, de sajnos nem sokat segített.. A lényeg , hogy még van rengeteg időd felkészülni lelkileg és tanulási téren is! Sok sikert kívánok :) !

2021. szept. 9. 20:55
 5/6 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon hasonló helyzetben voltam , bár én nem egy évvel, hanem egy hónappal érettségi előtt kezdtem el tanulni, úgy hogy rohadt sok lemaradásom volt. Én is töri emelteztem, a koncentrációs bajaim és a lustaságom miatt ló**szt sem tudtam.

Az utolsó 4 hétben elkezdtem tanulni, majd meghaltam. Mikor megláttam a töri feladatlapot elsírtam magam.

Lényeg ami lényeg hogy minden ötös lett, matekból még dícséretet is kaptam , és lett cirka 435 pontom amivel kb bárhova felvettek volna.

Neked most van rengeteg hónapod. Konkrétan megszakadás nélkül tudod azt csinálni amit én csináltam 1 hónap alatt (12-16 órát tanultam egy nap )

Neked elég 3-4 és mindent fogsz vágni. Van egy érettségi lista követelmény, azokat vedd át egytől egyig, folyamatosan ismételgesd. Ha kell, segítek tételekben, stb, írj nyugodtan.

Ne stresszelj rá, annyi időd van még, és a töri tényleg olyan, hogyha megtanulod a nagyrészét nem lehet elrontani.

A száj tépkedéssel nem tudok segíteni sajnos, nekem is szokásom volt mindig is, és most is az..😅

Illetve jó lenne tudni hová mész tovább, mert ha egy alacsony ponthatárú szak érdekel, akkor nem is kell jó eredményt elérned…

2021. szept. 10. 02:56
 6/6 anonim ***** válasza:
48%
Esti gimi:)
2021. szept. 11. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!