Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináljak, ha ez a helyzet?

Mit csináljak, ha ez a helyzet?

Figyelt kérdés

Sajnos annak idején nem fejeztem be az iskolát, csak 8 általánosom van. És ez 30 éves férfiként nagyon zavar engem.

Szeretnék érettségit csinálni meg egyetemre menni a jövőben, de kb. majdnem 40 éves leszek mire végeznék vele.

Nem is ez a baj, hanem hogy: úgy veszem észre, hogy attól hogy én egy egyszerű betanított munkát végzek, és nincs különösebb iskolai végzettségem, nem igazán lehet jó életem, olyan értelemben, hogy ez bezárta az élet más területeit is. Nem merek barátkozni emberekkel, mert ez általában szóba kerül és ez alapján ítélnek meg. Nem merek ismerkedni lányokkal, mert ha ez szóba kerül, akkor valószínűleg elfordulnának tőlem. Nem merek idegenekkel sem beszélni, mert ha ez szóba kerül, akkor kínos nekem erről beszélni, és utána már lenéznek engem, de egyébként jogosan.

Tehát ezek alapján csak 40 éves korom után vár rám az az élet, amit egy átlag ember életében eljön már 21-22 éves kora után!

2021. szept. 6. 18:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Van egy erős szorongásod amiatt, mert tudod hogy tenni kellene valamit, viszont nem teszed. Ahogy elkezded pl. az érettségit, rögtön egy jelentős megkönnyebbülés lesz benned, persze csettintésre nem fog eltűnni és elég keményen dolgoznod kell majd rajta a jövőben. A béka sgge alatt lévő önbizalmad építéséhez évek kellenek majd, de ha komolyan ügyködsz rajta, egyre jobb lesz.

Te sem munka és végzettség alapján barátkozol, nem ez a lényeg. Ha normális vagy és értelmesen viselkedsz, akkor tudsz jó kapcsolatokat építeni, mindegy mit dolgozol.

2021. szept. 6. 18:45
 2/8 anonim ***** válasza:

30 éves vagy. MOST iratkozz be egy felnőtt gimnáziumba. NE halogasd! Ne "jövőre" vagy "majd" stb. 34 éves korodra így lesz érettségid (nem tudom, most van-e 2 éves érettségi, illetve bírnád-e munka mellett)

Egy érettségivel már abszolút nem fogsz kilógni a sorból.

Utána mehetsz egyetemre is, ha lesz még kedved, 37 éves korodra lehet diplomád. Amúgy meg az egyetemeken is rendszeresen vannak 30-asok, akár 40-esek is, főleg estin vagy levelezőn. Nem fogsz kilógni ott sem.

Csak bátran!

2021. szept. 6. 18:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kell gimibe iratkozni. Az gagyi. Magántanárt kell fizetni, emelt szintű érettségi felkészítőre. Nem olcsó, de ha van pénz, és ez az álmod, akkor megéri 😉 1 év alatt sikerülni fog a felkészülés. Érettségi nagyon könnyű az egyetemhez képest ám. Csak bemelegítés. 35 évesen meglesz a BSc/BA szint.
2021. szept. 6. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:
3-as: és mit ad le érettségi bizonyítvány helyett? 2 torzslapot?
2021. szept. 6. 21:23
 5/8 A kérdező kommentje:

3-as:

De nekem csak a 9. osztály a befejezett, 3 osztály hiányzik. Előtte szakmát is tanultam. Tudtommal nem lehet egyből az érettségire ugrani, be kell fejezni az összes osztályt.

2021. szept. 6. 21:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Ohh, értem. De nem kell kijárni azt sem, csak osztályozó vizsgát kell tenni.
2021. szept. 7. 06:42
 7/8 A kérdező kommentje:

És hogy van erre lehetőség?

Amiket én eddig néztem, ott nincs ilyen lehetőség. Nem kell kijárni végül is, mert távoktatásosat néztem, és csak a vizsgákra kell bemenni, viszont a 3 évet ki kell várni ettől függetlenül.

2021. szept. 7. 09:00
 8/8 anonim ***** válasza:
3/6 szerintem össze-vissza beszél. Ki kell járnod a 3 osztályt. MOST kezdj bele! Idén még simán bekapcsolódhatsz (lehet, hogy még el sem kezdődött). NE pazarolj el egy újabb, teljes évet!
2021. szept. 7. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!