Dadogom! Nagyon leszeretnék szokni róla, normálisan tisztán beszélni! Tippeket mondanátok?
Tizennyolc éves lány vagyok, ősszel leszek tizenkilenc éves. Rengeteg éve dadogásom van. Mikor ideges vagyok és sietek a beszéddel, már csak akkor van. Régebben sokkal jobban dadogtam, mint most.
A válaszokért nagyon hálás lennék!
Nagyon köszönöm!
Aki hasonló prómlémával küzd, lehet tud segíteni!
Engem gyerekként vittek pszichológushoz és logopédushoz is.
Az viszont jobban segített, mikor 8. után volt egy nyugis nyaram.
Szóval chill. ;)
(Bár ezt hiába írom, ha olyan az otthoni környezet, hogy naponta 3-szor felcsesznek, s néha vet ki az ideg, de na...)
Én 19 éves srác vagyok kb 6 éves korom óta dadogok.
Nekem többnyire bejön az ha NAGYON lassan próbálok beszélni és fontos a jó levegő vétel tehát ne össze vissza kapkod a levegőt hanem szép lassan nyugodtan
Ha érzem hogy egy szóba bele fogok dadogni akkor segíteni tud ha a szó előtt egy másodpercre megállok és lassan nyugodtan levegő kifúj és beszív.
Érdemes minden körülmény között elkerülni a gyors hadaró beszédet és megpróbálni lassan beszélni (nekemis leginkább ilyenkor jön elő)
Dadogásról nem leszokni kell.
El kell fogadni, még az okát sem kell tudni,az a lényeg, hogy a pozitív dolgokra koncentrálj, próbálj nyugodt maradni és nem szabad félni a beszédtől. Próbáld meg ezt később átvinni abba hogy szeretsz beszélni, nem egyszerű, én is dadogtam, de ha ezt megfogadod akkor ígérem, hogy jobb lesz.
Ja és ne törj meg ha hibázol, emberek vagyunk, senki nem tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!