Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet az, hogy valaki már...

Lehet az, hogy valaki már olyan sok emberben csalódott, hogy átlát az embereken?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy amikor egy új embert megismer, akkor sokkal mélyebben belelát a jellemébe, mint ami a felszínen rögtön látszik. néha azt érzem, hogy jobban ismerem az adott személyt, mint ő saját magát...ami nyilván negatívum, mert nem tudok vele mit kezdeni, ameddig neki mondanék új dolgokat saját magáról...:D más járt már így?
2021. aug. 30. 17:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%

Nem,mert akinek annyi esze van,hogy kiégjen 1-2 ember miatt a maradék sok millióból,az majd vagy rájön és tanul. Vagy nem,és akkor lehet panaszkodni,mint valami kis tknyos depi marlboro vodka hell zabáló tini.

Lehet választani.

Hogy hogyan reagálsz egy eseményre,az a te választásod.

Tehát piszkosul 0 emberismeretük,0 lelki intelligenciájuk van az ilyen embereknek.

2021. aug. 30. 17:13
 2/15 anonim válasza:
62%
Hát lehet igazából. Néha én is szoktam látni máson, ha rosszindulatú vagy valami.Ismerek valakit, akivel nagyon sokan barátkoznak, de én látom rajta,hogy irigy és nem jóindulatú. Bár lehet,hogy én is csak azért látom, mert már csinált velem rossz dolgokat.
2021. aug. 30. 17:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen, lehet.

Én is jártam már így. Sokszor. Azóta igyekszem nem megosztani másokkal kényes információkat magamról és kerülni azokat akik hírhedten pletykásak.

2021. aug. 30. 17:22
 4/15 A kérdező kommentje:
én most egy embernél fordítva látom, tehát hogy sokkal jobb meg értékesebb ember, mint ami látszik belőle. nem szólhatok ebbe bele, még csak el se mondhatom neki, talán kéne még 1-2 év neki, hogy komolyodjon és rájöjjön ezekre magától.
2021. aug. 30. 17:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen lehet!
2021. aug. 30. 17:45
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem igaz.

Attól, hogy valaki sokat csalódik, nem lesz jó emberismerő. Szimplán a rossz tapasztalatai miatt alapból negatív visszacsatolás lesz, ami kihatással van a további ismerkedéseire negatív értelemben.

Ráadásul én személy szerint sosem bírtam az ilyen "megmondom milyen vagy" embereket akik nem is ismernek, de rögtön próbálják nekem megmagyarázni, hogy én milyen vagyok, miközben nem olyan vagyok és ezt tudom magamról.

2021. aug. 30. 17:54
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
1. Vagyok,a hatos is jól írta.
2021. aug. 30. 17:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom a 6-oshoz. Van, hogy az ember azt hiszi, mindent tud a másikról. De az az igazság, hogy senkit nem lehet kiismerni pár alkalom után. A legelvetemültebb bűnözőnek is lehet rejtett jó oldala, és fordítva.
2021. aug. 30. 18:02
 9/15 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%

Szerintem sincs köze a sok csalódásnak a jó emberismerethez.

Annak sokkal több köze van hozzá, hogy magadat jobban ismered. Úgy értem hogy egy akció reakcióidejéből megállapítható hogy ki mit mennyire gondolt át mielőtt leírta/ mondotta/ érezte...stb ebből tudsz levonni jellemzőket valakiről, akkor ha a saját reakcióidődhöz hasonlítod (viszont ez korosztályonként változik).

2021. aug. 30. 18:22
 10/15 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Jellembe könnyű belelátni, ha sokat gyakoroltad magadon, hogy x szó milyen y érzelmet vált ki benned ill. mire ihletnek téged. Minél több olyan szót használ valaki amiben sok az érzelmi háttér, annál könnyebb motivációt találni a szavaira, és jellemre következtetni. Viszont ettől még nem 100% hogy olyan is az illető, de az esetek 60-70%-ában telibe találod.
2021. aug. 30. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!