Pontosan hogy van ez egy nárcisztikusnál?
A nárcisztikus ember nem tud semminek örülni mivel segítséget, minden szívességet amit adnak neki alapból elvárja. Hogy kinyalják a seggét.
Így semminek sem tud hálás lenni, semminek sem tud örülni.
Sose mond köszönetet vagy kér bocsánatot.
2-es: csak addig maradnak amíg hatalmuk van feletted. Ahogy visszaveszed vagy már nem vagy hasznukra akkor tovább állnak.
A nárcisztikusok is szeretnek empatikus emberekkel barátkozni mert azok megértőbbek, jobban eltűrik a szemétkedést. Illetve talán naívabbak az empaták. Könnyebb őket manipulálni.
Merő tévedés, hogy nem tudnak kapcsolatot fenttartani. A legfontosabb dolog az, hogy mi a nárcisztikus ember célja, mégpedig ha a kapcsolat fontos részét képezi a célnak akkor bizony a kapcsolat minden áron fent lesz tartva.
A folyamatos érdeklődés fenttartás tényleg problémákat okoz, rendszeres a tevékenységek teljes átcserélődése de az is előrodul, hogy a múltban már végzett tevékenyseg lépnek újra színre.
Összegezve az utolsó három kérdésre a válasz: Igen.
1: Erre próbálnék normális választ írni de nem értem miért is kellene hálát kimutatni.
2: Akár ürüggyel akár nélkülem, bármelyik megtörténhet.
3: Egy önmagában nárcisztikus ember nem erőszakos, ott más is állt a háttérben ezt jobb ha tőlem tudod. ( Hogy játszanánk el az áldozatot ha bizonyítékot adunk az ellenkezőjére? :P )
4: Hibátlan megfogalmazás, nem tudok belekötni.
5: Miért próbálod ellenőrizni? Mindenkinek joga van megvédenie magát. Ha átlátsz rajta akkor miért nem hagyod ott? Ha nem hagyod ott akkor igazából jó neked. Ha jó neked miért próbálsz hibát keresni?
Simán eldobnak évek után, ha úgy van, ja. DE! csak addig, ameddig nekik úgy tartja kedvük.
Egyébként az tévedés, hogy "hamar" megunnak mindent és mindenkit. Azt unják meg, ami és aki nem szolgálja a céljaikat. Ha te már az elején belerondítasz a kis illúziókból álló világukba, akkor beléd nem fognak energiát ölni, mert felesleges. Számukra olyan személy kell, akiket tudnak manipulálni és kvázi játékszerjükként tudnak funkcionálni. Ha találnak ilyen prédát, akkor viszont a véksőkig is hajtanak , mert szükségük van energiaforrásra. Egyedül összeomlanak. Úgyhogy nagyon is megéri nekik a befektetett energia.
Nálunk befigyelt egy 3.személy és még az exem volt felháborodva, hogy szembesítettem azzal, hogy ismerkedik a hátam mögött. Kiraktam, még aznap elköltözött. Évek után elhordott engem minden sz.rnak, minden az én hibám volt, mert én milyen "undorítóan" viselkedtem már, elviselhetetlen lettem, meg hozzám sem akart már érni állítólag. Leb.szta elém a lakáskulcsot szó szerint és elment.
Én letiltottam mindenhol, majd idegen számokról kezdett zaklatni. 8 hónapon keresztül még nem hagyott békén. Megbánó üzenetek, hiányzol üzenetek, ,meg persze a számonkérés, hogy nekem van-e már valakim, stb-stb.
Szóval ja, elég gusztustalanok. Ha akad éppen valaki "jobb", aki még nem ismeri, akkor zokszó nélkül lép, mintha nem is léteztél volna sosem. De hangulatuktól és az új embertől függően viszont pofátlanul bármikor elő akarnak kapni, ha úgy tartja kedvük. Azt pedig nagyon nehezen viselik, ha te meghúzod végre a saját határaid, azaz elutasítod, de a legjobb, ha ignorálod. Na, azt nem bírja a kis egojuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!