Gaborvagyok kérdése:
Én vagyok a hülye vagy Magyarországon tényleg jó pár ember kamuzik a fizetéséről? Vagy nem tudják a bruttó és nettó közti különbséget?
Figyelt kérdés
Kerestem egy másfél éve, több féle területen melót futár, üzletvezető német nyelvtudással, beszerző német nyelvtudással. Eleve nagy az országos szórás, de sok helyen a netto 200.000-at nem akarták megadni. A német nyelvtudásos munkáért akartak adni egy helyen 160.000-at mashol 280.000 fintorogva. Elmentem külföldre Amazon futárnak netto 680.000 - 40 órás bér. Most otthon dolgozom újra 380.000 nettó iroda meló a fővárosban, mint beszerző, de olyanokat hallok, hogy futárok keresnek jattal 500.000, meg egy csomó ember 400-500-as összegéről beszél? Ez igaz? Mert én azt látom, hogy csoróság van, sok a régi autó és nem látom azt a jó módot és az üzemanyagot meg a BKV bérletet is drágállják az emberek.2021. aug. 29. 18:12
A kérdező szavazást indított:
tényleg jól keresnek a magyarok nettó 400-500 az reálisan elérhető alkalmazottként
Sok a kamuzó ember, csak fel akarnak vágni
nettó 300-400 az átlagos jó kereset reálisan elérhető alkalmazottként
örülök, ha netto 250-300-at megkeresek az már jó, mint alkalmazott
63 szavazat
1/23 Lazy Lover válasza:
el ne hidd már nekik csak hazudnak csöves csóró a lakosság 90%a
2/23 anonim válasza:
Kamuznak:D
Itt is gyakorin, mindenki milliomos, kigyúrt, magas, nagy farkú...
3/23 anonim válasza:
Sokan kamuznak, vagy inkább füllentenek (pl. valójában 350 ezer forint bruttót keresnek, de ők ezt nettónak mondják másoknak), de vannak szerintem itt olyanok is, akik valóban sokat keresnek.
4/23 anonim válasza:
napi 7 ezerbe vagyok kubikolok bódognál
5/23 anonim válasza:
ezek a 0 tudású munkák (amihez elég egy jogsi,vagy egy érettségi) nem fognak idehaza 800e et fizetni nettóban soha. Külfölddel meg megint csak kár összehasonlítani.
amúgy a többségnek fogalma sincs, hogy mi a bruttó.
6/23 anonim válasza:
Nettó 450-500 körül keresek gyári munkásként, de vannak hónapok mikor nettó 530-550 ezret viszek haza. Ez attól függ bónuszos-e a hónap vagy sem és 2-t vagy 3-at túlórázok. 12 órás 4 műszakos beosztás igaz, de ennyit fizet gyermektámogatás nélkül. Sok magyarnak ez már hihetetlen bér, egygyári munkás ugyan nem kereshet ennyit. Szóval nemcsak a felvágás létezik, hanem a hitetlenkedés és irigység is.
7/23 anonim válasza:
Miért ne lehetne ennyit ker3sni? Itt Kecskeméten élemiszeripari gyárban minőségellenőröknek alapból 200ezret az alapbérük. Erre jön rá a müszakpótlék (3 műszak van), plusz a havi átlagos 5 nap 12 órázás. Sokszor hétvége is van. Nettó 350ezret mindig hazavisznek így. Tudom, én vagyok a főnökük.
Technikusi végzettségük van csak
8/23 anonim válasza:
400-500 000 ft? Hegesztő haverjaim keresnek ennyit, vagy még többet is, ha túlóra van. Nem olyan nagy összeg a 4-500k.
9/23 anonim válasza:
Nem mindenki futár. Van, aki tanult is. Nekik fővárosban egyáltalán nem nehéz szép nettókat keresni egy multinál.
10/23 anonim válasza:
Informatikusként dolgozom, a barátaim és a párom is szakmabeli. Nem sokan keresnek 400 nettó alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!