Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi lehet ez a furcsa érzés?...

Mi lehet ez a furcsa érzés? Ti is szoktátok így érezni magatokat, vagy egyedül vagyok ezzel a problémával?

Figyelt kérdés

Van egy-két ruha amiben olyannyira kényelmetlenül érzem magam, hogy fizikai fájdalommal jár.

Nem maga a ruha kényelmetlen, inkább kiszolgáltatottnak érzem magam tőle amikor meglátom magamat tükörben. Nem kirívó, mély dekoltázsú ruhák vagy hasonló, egyszerűen olyan ruhák, amik úgy érzem hogy nem nekem valóak. A fájdalom pedig nagyon tompa, gyomor tájékról indul és egészen torokig feljön. Csak akkor jön elő, ha olyan ruhát viselek, ami szerintem nem illik hozzám. Nem olyasmi gondolatok kavarognak bennem, hogy "jó ég, cafkának néznek" hanem inkább "jó ég, így senki nem láthat meg".

Érdekelne, hogy másnak is jár-e ez ilyen tompa, gyomor/mellkas tájéki fájdalommal. Nem tudjátok mi ez? Stressz hormon felszabadulás lehet? Mert nekem az általában éles, nyilalló fájdalommal jár, nem ilyen tompán terjeszkedő fájdalommal.

2021. aug. 25. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálam is ez van, csak az én esetem olyan súlyos, hogy 4-5 pólót vagyok hajlandó rendszeresen hordani. :D :D
2021. aug. 25. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Akkor miért veszed fel?
2021. aug. 25. 13:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Felpróbálom? :) Meg pl. esküvőre nem mehetek farmer-pólóban.
2021. aug. 25. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
3# Én esküvőn is melegítőben voltam. XD 1-es vagyok.
2021. aug. 25. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezt hívják úgy, hogy feszályezve érzed magad. Szerintem mindenki átél ilyet. A társadalmunk berendezkedése nagyban hajlik arra, hogy a stílusunkat (és ide minden beletartozik: öltözködés, frizura, tetoválás, piercing, stb...) a belső énképünk kifejezésére használjuk. Tehát az, hogy valaki milyen stílusú, az az ember személyiségére egyenesen utal. Tehát ha egy ruha nem illik hozzád, akkor az ellen a teljes személyed tiltakozni fog.

Vagy éppen az önmegismerésben is szerepe van, mertha felveszel egy új ruhát, akkor megismerheted, hogy hiába más stílus, mégis tetszik, és a tiéd. Vagy éllen ezt, hogy nem a tiéd.

2021. aug. 25. 15:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi. De másnak is jár ilyen fajta fájdalommal?
2021. aug. 25. 15:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, mintha pánikrohamom lenne, szúr mindenem meg fulladok.
2021. aug. 25. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!