Kárpátaljai, partiumi, erdélyi magyarok! Debrecenbe, Nyíregyházára, vagy netalán Szegedre költöznétek szívesebben? Illetve miért költöznétek el? Már ha költöznétek egyáltalán. (Esetleg leírhatjátok, h. nőként, vagy férfiként írjátok a hozzászólást.)
Némi pontosítás:
Miért költöznétek el szülőföldetekről?
Illetve miért az általatok választott városba?
Sokan írják (ezen a fórumon is), hogy elég élhetetlen lett már a megye nálatok. Ez az erőszakosan ukránt magyarokra erőltető új nyelvtörvény mellett mit jelent? Kérdem avégett, hogy Kárpátalja úgy tudom eddig sem volt a legélhetőbb terület. Ki mi miatt utál(HAT)ja?
(Azért a feltételes mód, mert mások helyett gondolom nem beszélhetsz, legfeljebb sejtheted, hogy mi gondja lehet a tömegnek a szülőföldjükkel.)
Ez(ek) ellen az ukrán nem tiltakozik, vagy nem szervez legalább tüntetéseket? Hiszen ez nemcsak a magyarokat, hanem az echte ukránokat is (40 millió embert) egyformán rosszul, már-már undorítóan érint!
Hogy tudjátok (magyar, rutén, ukrán) ezt (még) elviselni?
Ha valaha elhagynám a városomat (Kolozsvár) akkor Debrecenbe költöznék, a magyarság földrajzi középpontjába, a reformátusok fővárosába.
Legutóbb, amikor volt közvetlen repülőjárat a két város között, akkor kétszer is elrepültünk oda, és nagyon tetszett a város és a feelingje.
De úgy általában Magyarországra már nem költöznék, mert már nálunk sokkal jobb és szabadabb az élet!!!
Nem tapasztaltam az utóbbi időben semmiféle inzultust - igaz, én beszélek románul, de a barátaimmal az utcán is csak magyarul.
Szerintem nagyot fejlődött Románia, sikeresen felzárkózott a többi volt szoc. országokhoz, s immár Magyarország egyre inkább nem tűnik nyugatnak.
Szerintem maximum két éven belül bevezetik az eurót is.
Soha nem látott jólét van Kolozsváron román mértékkel mérve - igaz mi nagyon mélyről jöttünk. Az anyaország meg egyre csúszik lefelé, sok kárörvendő legnagyobb örömére - és sajnos igazuk van. Az osztrákokra haragszanak, hogy Schengent megtorpedózták - és ebben is igazuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!