Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kárpátaljai, partiumi, erdélyi...

Kárpátaljai, partiumi, erdélyi magyarok! Debrecenbe, Nyíregyházára, vagy netalán Szegedre költöznétek szívesebben? Illetve miért költöznétek el? Már ha költöznétek egyáltalán. (Esetleg leírhatjátok, h. nőként, vagy férfiként írjátok a hozzászólást.)

Figyelt kérdés

Némi pontosítás:

Miért költöznétek el szülőföldetekről?

Illetve miért az általatok választott városba?

2021. aug. 21. 13:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm ismét! Jó ilyet olvasni.
2021. szept. 4. 13:40
 12/18 A kérdező kommentje:

Sokan írják (ezen a fórumon is), hogy elég élhetetlen lett már a megye nálatok. Ez az erőszakosan ukránt magyarokra erőltető új nyelvtörvény mellett mit jelent? Kérdem avégett, hogy Kárpátalja úgy tudom eddig sem volt a legélhetőbb terület. Ki mi miatt utál(HAT)ja?

(Azért a feltételes mód, mert mások helyett gondolom nem beszélhetsz, legfeljebb sejtheted, hogy mi gondja lehet a tömegnek a szülőföldjükkel.)

2021. szept. 4. 13:44
 13/18 anonim ***** válasza:
48%
A megszorítások. Pl a 800%-os gázár emelés (drágább, mint Magyarországon), az élelmiszer árak növekedése, az adók drákói növelése, a 300%-os infláció, stb stb. A korrupció ugyanolyan mértékű, csak 10 éve még hagytak élni.
2021. szept. 4. 16:57
 14/18 A kérdező kommentje:

Ez(ek) ellen az ukrán nem tiltakozik, vagy nem szervez legalább tüntetéseket? Hiszen ez nemcsak a magyarokat, hanem az echte ukránokat is (40 millió embert) egyformán rosszul, már-már undorítóan érint!

Hogy tudjátok (magyar, rutén, ukrán) ezt (még) elviselni?

2021. szept. 4. 20:11
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekik nagy segitseg a vízummentesség. Kb mindenki külföldre jár dolgozni, EU-ba. Nekik ugye korábban nem volt lehetőségük, szóval kaptak egy menekülő utat. Itt inkább akiknek rosszabb lett, az a magyar.
2021. szept. 4. 20:18
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha valaha elhagynám a városomat (Kolozsvár) akkor Debrecenbe költöznék, a magyarság földrajzi középpontjába, a reformátusok fővárosába.

Legutóbb, amikor volt közvetlen repülőjárat a két város között, akkor kétszer is elrepültünk oda, és nagyon tetszett a város és a feelingje.

De úgy általában Magyarországra már nem költöznék, mert már nálunk sokkal jobb és szabadabb az élet!!!

2023. jan. 26. 05:53
 17/18 A kérdező kommentje:
Oláh nép atrocitásaitól nem kell (már) annyira tartani? Kinézések/lenézések, esetleges gyakori verbális inzultusok, pusztán azért mert magyar vagy, vagy mert a barátokkal és családtagokkal (akár az utcán is) magyarul beszélsz, nem az állam nyelvén?
2023. jan. 26. 11:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem tapasztaltam az utóbbi időben semmiféle inzultust - igaz, én beszélek románul, de a barátaimmal az utcán is csak magyarul.

Szerintem nagyot fejlődött Románia, sikeresen felzárkózott a többi volt szoc. országokhoz, s immár Magyarország egyre inkább nem tűnik nyugatnak.

Szerintem maximum két éven belül bevezetik az eurót is.

Soha nem látott jólét van Kolozsváron román mértékkel mérve - igaz mi nagyon mélyről jöttünk. Az anyaország meg egyre csúszik lefelé, sok kárörvendő legnagyobb örömére - és sajnos igazuk van. Az osztrákokra haragszanak, hogy Schengent megtorpedózták - és ebben is igazuk van.

2023. jan. 26. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!