Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy változott meg az életed,...

Hogy változott meg az életed, miután leszoktál az alkoholról/nem ittál többet?

Figyelt kérdés

Akár alkoholisták, akár nem alkoholisták tapasztalata is érdekel.

Köszönöm.

2021. aug. 15. 23:18
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Jobban bosszant a többi ember.
2021. aug. 15. 23:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé érdekes dolgokat éltem meg, miután leszoktam a szeszről.

Az első és leginkább szembetűnő élményem az volt, hogy a friss levegőre érve úgy tántorogtam, mint aki be van akasztva - vagy két héten keresztül. -Vélhetően át volt állva az egyensúly rendszerem arra, hogy sűrűn van bennem szesz és megzavarodott a szervezetem attól, hogy huzamosabb ideje nem kapta meg az adagját.

Aztán igen csak meghökkentem, amikor azt tapasztaltam, hogy a hónap utolsó hetében még - az én értékrendem szerint - jelentős összeg volt még a zsebemben a fizetésemből. Ezen akadtam ki a legjobban, mert hozzá voltam szokva már huzamosabb ideje, hogy tizedikénél tovább semmi szín alatt nem tartott a fizetésem, - ezt követően magamat mások jóindulatára bízva szlopáltam.

Aztán ott volt a pszichés teher is! Ez abban nyilvánult meg, hogy sokadik alkalommal próbálkoztam már meg saját erőből befejezni az ivászatot, de a legutolsó alkalomig - vagy öt-hat alkalommal - nem sikerült ez (és fostam, hogy ismét kudarcot fogok vallani)!

Volt egy másik aspektusa is a pszichés vonalnak: az addigi ivócimboráim elhidegültek, szép lassan, de biztosan eltávolodtak tőlem, mert nem tudták kezelni azt a helyzetet, hogy bármit is csinálnak, én már nem akarok velük sem inni alkoholt. Előkerültek olyan próbálkozások - úgy, mint máskor is, - hogy játszom az eszemet és színészkedem, meg hogy ezúttal sem fogok sikerrel járni! Tévedtek! A pszichés vonal további része az volt, amikor módszeresen körbeültek cigarettázgató és alkoholt fogyasztó emberek, majd időközönként azzal helyeztek a társaság középpontjába, hogy élcelődve kérdezgettek, kérek-e szeszt, ill. azóta sem ittam egy kortyot sem, mióta utoljára találkoztam velük.

Mivel sorozatosan okoztam nekik csalódást azzal, hogy nem változott semmit az általuk elképzelt irányba sem a szokásom, sem a hozzáállásom, megmaradt a kitartásom, bő fél év elteltével leszakadtak rólam, egyre hosszabb időszakokra hagytak a témakörrel békén, míg nem teljesen elmaradtak ők is és a kérdéseik is.

Nagyon kemény volt megállni azt, hogy ne fröcsköljek bele időközönként egy-egy ampulla sört a fejembe, de végül sikerült! :D

Bonus:

Azután találtam normális párt is, - későbbi feleséget - magamnak, hogy látszott rajtam, nem iszom.

2021. aug. 15. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdemben nem tudok hozzászólni, de gratulálok #2 válaszolónak! Nagyon kevesen képesek erre. Kívánom, hogy maradj tiszta és legyen szép életed!
2021. aug. 16. 00:09
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Köszönöm szépen az elismerést - annak ellenére is, hogy csak rajtam múlott, hogy én magam állítottam ilyen helyzet elé saját magamat! Szerencsére meg volt az akaraterőm ahhoz, hogy önerőből orvosoljam a saját hülyeségem következményeit! Köszönöm még egyszer!
2021. aug. 16. 00:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4#+: Egyébként az alkoholt megelőzően eljátszottam ezt - négy év különbséggel - a cigarettával is. Előbb a cigarettával "számoltam le", utána a szesszel! A cigaretta esetében elért eredmény adott sok erőt a második "projekt" végig viteléhez! Szerintem a cigiről keményebb volt leszokni, de amit írtam, az is kihívás volt - nekem!
2021. aug. 16. 00:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez csakis gratulálni lehet. :-)

Hány éves vagy ? Fiú vagy lány ?

2021. aug. 16. 07:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

54/ffi

8 év bagó, 13 év szesz.

A bagót 30 éve hagytam abba - és nem bántam meg azt sem, mert utána igen csak "csapkodtam az ajtófélfába a fejem", hogy én, hülye, mennyi pénzt költöttem erre. A bagónál az motivált, hogy nem tudtam finanszírozni már a szándékom előtt sem a saját cigaretta szükségletemet és ekkor tovább emelték a Sophianae árát 48 forintra - ha jól emlékszem - és elegem volt a kiszolgáltatottságból is, - már mint hogy tudok-e szerezni az ismerőseimtől annyi cigarettát, amennyit el szerettem volna szívni! Erre mondtam azt, hogy keményen álló lószerszámot az apek seggébe! A többit meg leírtam.

2021. aug. 16. 07:23
 8/8 Metionin ***** válasza:
100%

Nekem annyit hogy alkoholos koktél helyett alkoholmenteset kérek ha megyek valahova.

Párom viszont az elmúlt évben túlzásba esett a mértéket tekintve, szóval úgy döntött, hogy a saját érdekében absztinens lesz. 8 hónapja nem iszik egyáltalán és kb. 5 évvel fiatalabbnak néz ki.

2021. aug. 16. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!