Hogy változott meg az életed, miután leszoktál az alkoholról/nem ittál többet?
Akár alkoholisták, akár nem alkoholisták tapasztalata is érdekel.
Köszönöm.
Eléggé érdekes dolgokat éltem meg, miután leszoktam a szeszről.
Az első és leginkább szembetűnő élményem az volt, hogy a friss levegőre érve úgy tántorogtam, mint aki be van akasztva - vagy két héten keresztül. -Vélhetően át volt állva az egyensúly rendszerem arra, hogy sűrűn van bennem szesz és megzavarodott a szervezetem attól, hogy huzamosabb ideje nem kapta meg az adagját.
Aztán igen csak meghökkentem, amikor azt tapasztaltam, hogy a hónap utolsó hetében még - az én értékrendem szerint - jelentős összeg volt még a zsebemben a fizetésemből. Ezen akadtam ki a legjobban, mert hozzá voltam szokva már huzamosabb ideje, hogy tizedikénél tovább semmi szín alatt nem tartott a fizetésem, - ezt követően magamat mások jóindulatára bízva szlopáltam.
Aztán ott volt a pszichés teher is! Ez abban nyilvánult meg, hogy sokadik alkalommal próbálkoztam már meg saját erőből befejezni az ivászatot, de a legutolsó alkalomig - vagy öt-hat alkalommal - nem sikerült ez (és fostam, hogy ismét kudarcot fogok vallani)!
Volt egy másik aspektusa is a pszichés vonalnak: az addigi ivócimboráim elhidegültek, szép lassan, de biztosan eltávolodtak tőlem, mert nem tudták kezelni azt a helyzetet, hogy bármit is csinálnak, én már nem akarok velük sem inni alkoholt. Előkerültek olyan próbálkozások - úgy, mint máskor is, - hogy játszom az eszemet és színészkedem, meg hogy ezúttal sem fogok sikerrel járni! Tévedtek! A pszichés vonal további része az volt, amikor módszeresen körbeültek cigarettázgató és alkoholt fogyasztó emberek, majd időközönként azzal helyeztek a társaság középpontjába, hogy élcelődve kérdezgettek, kérek-e szeszt, ill. azóta sem ittam egy kortyot sem, mióta utoljára találkoztam velük.
Mivel sorozatosan okoztam nekik csalódást azzal, hogy nem változott semmit az általuk elképzelt irányba sem a szokásom, sem a hozzáállásom, megmaradt a kitartásom, bő fél év elteltével leszakadtak rólam, egyre hosszabb időszakokra hagytak a témakörrel békén, míg nem teljesen elmaradtak ők is és a kérdéseik is.
Nagyon kemény volt megállni azt, hogy ne fröcsköljek bele időközönként egy-egy ampulla sört a fejembe, de végül sikerült! :D
Bonus:
Azután találtam normális párt is, - későbbi feleséget - magamnak, hogy látszott rajtam, nem iszom.
Ehhez csakis gratulálni lehet. :-)
Hány éves vagy ? Fiú vagy lány ?
54/ffi
8 év bagó, 13 év szesz.
A bagót 30 éve hagytam abba - és nem bántam meg azt sem, mert utána igen csak "csapkodtam az ajtófélfába a fejem", hogy én, hülye, mennyi pénzt költöttem erre. A bagónál az motivált, hogy nem tudtam finanszírozni már a szándékom előtt sem a saját cigaretta szükségletemet és ekkor tovább emelték a Sophianae árát 48 forintra - ha jól emlékszem - és elegem volt a kiszolgáltatottságból is, - már mint hogy tudok-e szerezni az ismerőseimtől annyi cigarettát, amennyit el szerettem volna szívni! Erre mondtam azt, hogy keményen álló lószerszámot az apek seggébe! A többit meg leírtam.
Nekem annyit hogy alkoholos koktél helyett alkoholmenteset kérek ha megyek valahova.
Párom viszont az elmúlt évben túlzásba esett a mértéket tekintve, szóval úgy döntött, hogy a saját érdekében absztinens lesz. 8 hónapja nem iszik egyáltalán és kb. 5 évvel fiatalabbnak néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!