Miért tétovázom ilyen esetben?
Példa a nemrég történt esemény.
Elvittem a kocsimat egy szerelőhöz.
A lényeg az, hogy mondták, hogy lassan dolgozik, stb, de mégis kipróbáltam.
Nekem sem akarta elvégezni a kocsin az egyébként 1-2 napos munkát még 2 hét után sem, úgy, hogy naponta igérgette a másnapi elkészülést.
Mások tanácsolták, hogy határozottan "parancsoljak rá", de mivel normális hangnemben beszélt velem a szerelő, nem mertem nyersebb lenni vele, hanem normálisan beszéltem vele..
A kérdés amiatt merült fel bennem, mert egyéb esetekben (közlekedési vita során vagy bárhol, ha nem ismerem az illetőt, vagy nem léptünk kapcsolatba sosem) nem restellem odapörkölni valaki orra alá a mondandómat, néha nyersen is, ha jogos.
De ilyen esetekben (ha a másik jópofi módon pofátlan, VAGY valahonnan ismerem régóta az illetőt) nem merek határozottan fellépni az igazamaért, vagyis inkább meggondoltabban cselekszem, mesterségessn nyugodtabban..
Kicsit olyan érzésem volt, hogy ez a szerelő ki is használta ezt..
Ez nálatok is így van? Félénkség ez?
25/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!