Gyermekkoromban bántalmaztak, hogyan lépjek ezen túl?
Pszichológus soha, semmilyen körülmények között nem adhatja ki a kezeltet. Gondolom a problémáról beszélt általánosságban.
Kérj tőle segítséget, hogy adjon más embert, és mondd meg neki, hogy miért.
2021. aug. 14. 03:01
Most is gyerek vagy, az már biztos. Kamu vagy sem, ez most nem lényeges, hanem ami az, hogy ki kellene beszélned magadból az átélt bántalmazásokat. Az iskolai pszichológus aki az osztályfőnököd is, biztosan különválasztja a két szakmai dolgot egymástól.
Meg kell nyílnod neki, mert a fel nem dolgozott sérelmek láthatóan az agyadra mentek. Hol áll meg a dolog? Egyébként furcsa, hogy így nyáron nem tűnik fel senkinek egy felszabdalt csukló, comb vagy egyéb felület. Bárhogy is legyen, ha igaz a dolog, csak a szakember segíthet.
2021. aug. 14. 03:05
13/21 A kérdező kommentje:
Correctorral tüntetem el a kezem ez nem okozott gondot. Igen tudom hogy meg kell nyíljak neki de valahogy félek hogy mit fog szólni hozzá
Az a szakmája, hogy a gondokat megoldja. A félelem csak pillanatnyi állapot, ezen felül kell kerekedned. Hajrá! Nézd, a problémák már éppen elég mélyre hatoltak, ne engedd hogy elhatalmasodjon rajtad a dolog. Te döntesz! Tudom görénység hogy ezt írom a leírtak után, de olyan szívesen nyakon vágnálak( szeretetből) hogy eszednél vagy? Minek ártasz magadnak? Változz, segíts magadon, anyukádnak, és ha ehhez az kell hogy segítséget kérj, hát tedd meg!
2021. aug. 14. 03:27
15/21 A kérdező kommentje:
Jajj istenem nagyon aranyos vagy. Persze megértem mit akartál ezzel mondani és tisztában vagyok vele. Remélem majd jól alakulnak a dolgok és addig is próbálok jól lenni el terelni a gondolataimat. Még egyszer köszönöm
Nem vagyok aranyos, hidd el! Elfelejtettem leírni egy lényeges dolgot, ami a történetedben példamutató lehet számodra. Az pedig az édesanyád, akinek volt ereje kilépni egy bántalmazó kapcsolatból. Szerinted Ő nem félt? Nem félt hogy mi lesz veletek, hogyan fog egyedül ellátni benneteket? Mégis erőt vett magán, és mehgozta azt a lépést amivel jobbá tette az életeteket. Na ez az az erő ami benned is megvan. Elvégre anyukád lánya vagy , vagy mi a fene... Ismerkedj a hasonlókorúakkal, sportolj, járj el néha hazulról, akár kiállításra, könyvtárba, sétálj, és szerezz egy háziállatot. Ha a kutya vagy macska necces, jó lesz a tengerimalac :D
Ne feledd hogy nem vagy egyedül, anyud mindig ott van.
2021. aug. 14. 03:50
Akinek a családon belüli erőszak kamu az egy igazán ostoba gyökér! Én 4 évig jártam anyám végett tárgyalásokra gyerekként.
2021. aug. 14. 05:45
4-9es válasz miért kamu nektek?
csaK mert szerintetek ilyen nem történhet mással vagy ami kívül áll a ti megszokott normátokból máris kamu?...Ha az lenne akkor törölve lenne de ha nem akkor nem kamu és nem kell elhinni de ennyiszer leírni hogy kamu még nem oldja meg a helyzetet..és nekem egyáltalán nem kamus mivel ilyen bárkivel történhet.
2021. aug. 14. 07:37
Mindenképpen kellene egy szakember, akivel ki tudod beszélni a problémáid. Ha elfojtod, az további önsértésekhez vezethet. Egy pszichológust kellene felkeresned. Ha az iskolapszichológussal nem megy, akkor vannak más lehetőségeid is. Nem tudom, hány éves vagy, vagy hogy milyen az anyagi helyzetetek, megengedhetitek-e magatoknak a magánpszichológust, illetve, ha fiatalkorú vagy, milyen lehetőségeid vannak TB-alapú ellátásra. Ezt a háziorvostól/gyerekorvostól kell megkérdezned. Jó hír, hogy van több alapítvány is, ingyenesen hívható telefonszámokkal, akikhez fordulhatsz, ők is tudnak segíteni. Itt van egy lista róluk:
[link] 2021. aug. 14. 08:24
Engem, a három testvéremet és az édesanyámat mióta az eszemet tudom egészen 12 éves koromig bántalmazott fizikailag az édesapám. A lelki terror megmaradt egészet az elköltözésünkig. Hogyan lehet feldolgozni? Talán sehogy. A mai napig vannak bennem olyan sérelmek, amik fájnak, pedig már 31 éves vagyok. De tovább lehet lépni. Egyszerűen elfogadtam, hogy nekem ez jutott, nekem ebből kell kihoznom, amit tudok. De mindenki máshogy éli meg és másként "reagál" a történtekre. A legidősebb testvérem teljesen megszakította az egész családdal a kapcsolatot, a másik külföldre költözött és csak online tartja a kapcsolatot, én megfogadtam, hogy sosem kell olyan férfi, mint az apám volt és addig vártam míg nem jött egy kedves, türelmes, jószívű férfi az életembe, a húgom pedig sajnos egy pont ugyan olyat választott, mint az apánk volt. Ahány gyerek, annyiféle tanulság és probléma megoldás. Hidd el, idővel te is megfogod találni a te utadat és megoldásodat. Túlélők vagyunk, erős harcosok!
2021. aug. 14. 08:44
Kapcsolódó kérdések: