Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vállalnak gyereket az...

Girlll3 kérdése:

Miért vállalnak gyereket az emberek?

Figyelt kérdés
Először is életre szóló kötelezettség. Bármikor lehetsz munkanélküli, esetleg egyedülálló munkanélküli. A gyereket akkor is etetni kell, nevelni, ruházni, taníttatni és néha kiruccanni vele, meg foglalkozni. Aztán ott van az is, hogy a nők egy része meghízik a terhesség alatt és utána nehezen vagy van, aki sose adja le a súlyát. Mind az anyagi, mind a lelki és testi téren ez csupa lemondásnak tűnik. Arról nem beszélve milyen fájdalom a szülés és milyen nehézségekkel jár a terhesség. Megváltozik a test és utána jön egy csomó probléma. Este nem alszanak a szülők, mert etetni kell folyton. Aztán később menjen-e bölcsibe, melyik ovi és suli való neki? Ha kell, akkor külön órákat fizetni neki... Fejlesztésekre vinni, stb. Ez így már eleve sok és elrettentő, mégis belevágnak csomóan, még hitelt is vesznek fel, pedig azt, ha bebukják, több milliót csengethetnek ki és az utcára is kerülhetnek, ha nem tudják visszafizetni. Ja, és tudom, szaporodási ösztön van, de a józan észre hallgatva, a gyerekvállalás egy baromság, felesleges erőfeszítés csak.

2021. aug. 11. 17:58
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
22-es! Pedig felnőtt vagyok. Nem tudom miért nem lehet megérteni, hogy nem látom a dolog értelmét.
2021. aug. 11. 19:19
 22/31 anonim ***** válasza:
63%

Sokaknak inkább csak becsúszik. A nagy szaros gatyára vállalják, éhezik , de legalább a neve divatos Rosailo,Ronaldio.

Van az a kevés, aki tervezi,várja...dugnak mint a nyulak,hogy összejöjjön. Ennek a neve családalapítás, de az a becsúszik, az sajnos inkább átok.

2021. aug. 11. 19:28
 23/31 anonim ***** válasza:
13%

22

Rosszul fogalmaztad meg ezt is, ezert is vagy inkabb gyerekes.

En ELFOGADOM, hogy nem akarsz gyereket, hogy nem latod az ertelmet, meg akkor is, ha nem érzem át, nem értem.

A bibi ott csuszik be, hogy te nem csak nem erted, hogy valaki miert akar gyereket, hanem még csak elfogadni sem probalod meg, hogy valaki meg maskepp gondolkozik.

Mit hittel, hogy egy gyakoris kerdestol majd beled all az ösztön, ami eddig nem volt benned? Vagy csak direkt azert jottel ide, hogy a hozzad hasonlokkal itt pocskondiazzatok a gyerekeseket?

En hiaba tepem itt a szam, hogy nekem öröm a gyerek, es újra bevállalnám, a te valaszod ugyis az lesz, hogy “de miert, a gyerek szivas”.

Neked lehet az, mert nincs benned ösztön. Anelkul minden magyarazat csak falra hanyt borso, mert benned nincs meg a gyermekvallalashoz valo erzelem.

2021. aug. 11. 19:38
 24/31 A kérdező kommentje:
25-ös...És ha van, csak végiggondoltam, hogy hitelre nem jó ötlet? Az ösztönök elnyomhatóak. Ez különbözteti meg az embert az állattól. Előre tud tervezni és képes uralkodni az ösztönein. De mindegy is...
2021. aug. 11. 19:45
 25/31 anonim ***** válasza:
16%

Már megint egy gyerMekellenes kérdés. Vissza is kereshetnéd a régieket, de mindegy.

A kutyát nem érdekli, hogy nem akarsz szaporodni. Na jó, max anyádékat. De komolyan, mi a frászért hisztériáztok mindig? Azért próbáltok provokálni, mert senki sem hallgatja meg a véleményeteket, de nagyon el akarjátok mondani vagy mi bajotok van?

2021. aug. 11. 19:51
 26/31 anonim ***** válasza:

26

Ha van gyereked, de úgy gondolsz rá, mint amit a kérdésed alapján sejteni lehet, akkor te is csak egy olyan szülő vagy, aki ösztönre szült, de amúgy meg letojja a gyerekét.

Igen, elnyomhatóak az ösztönök. :D Ki a tököm mondta, hogy nem? Az embert az intelligencia különbözteti meg inkább az állattól. Tehát, ha Árgyélus Juliska, vagy Lakatos Britney Spears ösztön szerint cselekszik, és "babázni" akar, de közben hül*e mint a seg*em, és azt hiszi hogy havi 150-ből fenn tudnak maradni hárman, jó gyerekkort biztosítva a gyereknek, akkor megszüli bizony azt a purgyét. Csak aztán jön rá, már tapasztalat alapján, hogy hupsz, nem kellett volna. DE ez NEM a gyerek hibája.

Ez csakis a két felnőtt emberé, a szülőké!

Nekünk már volt házunk és "biztos" jövedelmünk, vagyis szakmánk, amikkel bármikor bárhol elhelyezkedhetünk, így jött a gyerek. Hozzátenném, nem szoktam panaszkodni. Igen, több gyerekkel a kiadás, jobban kell tervezni az idővel. Csak itt teszik fel a jó szülő alapanyagok, a nagy kérdést, hogy és akkor mi van? :D Jesszus, falra hányt borsó esete, mint mondtam.

2021. aug. 11. 19:59
 27/31 anonim ***** válasza:
Nincs gyerekakaró ösztön. Szaporodási ösztön van. Az anyai ösztön az az, ami a gondozó és a gondozott közt kialakul, hogy a felnőtt tudja, mire vágyik a kommunikációra képtelen baba.
2021. aug. 11. 20:01
 28/31 A kérdező kommentje:
28-as....Nekem nincs gyerekem, így nem tojom le a fejét.
2021. aug. 11. 20:05
 29/31 anonim ***** válasza:
11%
19 majd ha a kis parodba beut hogy gyereket akar akkor meg majd repulsz mint a repulo. Ez az erzes semmihez nem foghato es nem elnyomhato de aki igy gondolkozik csak is egy onzo ember lehet. Barcsak anyadek is igy gondolkoztak volna rolad akkor most nem idegesitened itt az embereket.
2021. aug. 11. 20:17
 30/31 anonim ***** válasza:
55%
Én szeretem az életet. És a legnagyobb csodája, hogy teremthetek egyet, így átadhatom ezt a csodát a következő generációnak.
2021. aug. 11. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!