Miért vállalnak gyereket az emberek?
Hiaba probaljatok szarnak latni azt ha valakinek vannak gyerekei. Sot altalanositotok is. Mindenben van kivetel. De en is oszinten mondhatom soha semmire nem vagytam ugy mint a kislanyomra. Teljes a szivem boldog vagyok hogy van csaladom es hogy reszt vehettem a teremtes csodajaban.
Nekunk ninxs se hitelunk se nehez eletunk mindenunk meg van es meg is mert elore gondolkoztunk mivel ugy vallaltunk gyereket hogy el is tudjuk tartani es megadni neki azt amire szuksege lesz.
14 nem vagyunk egyformak :)
En teljes lettem a gyermekem alltal.
Es nincs ezzel semmi gond ha te igy gondolod remelem megtalalod azt ami tlejesen betolti a szived. :)
Az egyik a haláltól való félelem. Olvass utána a terror management theory-nak. Sokan a saját létezésük meghosszabbítását látják a gyerekben.
A másik az unalom. Gondolj bele, hányan akartak meghalni az unalomba karantén alatt. Nekik mindig kell valami szöszmötölni való, hogy teljen az idő a halálig. Ha magad vagy, arra gondolsz, hú, 30 éves vagyok, X jó évem van hátra, a szülő meg arra, hogy Ödönke 2 éves, még előtte az élet.
Aztán ott vannak a buták, akik csak követik a script-et, el sem gondolkoznak, hogy akarnak-e szülők lenni. Vannak nagyon sokan, akik nem fogják fel, hogy a szülővé válás nem megtörténik valakivel, hanem választható. Vannak, akik az ápolójukat szülik meg, mások a látszat kedvéért vállalnak gyereket, mert "így helyes".
"Pontosan ez hogy gyereked csaladod legyen ez nem szaporodasi oszton ez az elet!"
Ez a mai legdepresszív dolog amit olvastam.
Szeretem ezt a kérdést, mert lényegében egy értelmetlen dolognak tartom ezt a pulyavállalásos témát.
Tehát:
A maniért, a támogatásokért, kevés a valódi érzelmekért, sokak a társadalmi konvenciók követése miatt, sokan csak, mert ki akarják próbálni a szexet.
"Oszinten kerdezem szerinted mi az elet ertelme? Pontosan ez hogy gyereked csaladod legyen ez nem szaporodasi oszton ez az elet!"
A nagy lófogat. Az élet értelme az, hogy azt csinálod, ami neked örömet okoz. Nekem az okoz örömet, ha nincs gyerek és minden időm az enyém és a páromé. Van pénz, idő, energia mindenre, elmenni túrázni, világot bejárni, edzeni, olyan házat és autót venni, amilyet akarunk, esténként nem zavar senki, nyugodtan lehet filmet nézni és így tovább. EZ az élet! :) Soha nem tenném tönkre a saját és párom életét azzal, hogy gyereket vállalunk.
Kérdező, válaszolva a kérdésre: csak az ösztön miatt. Ennyi. Racionális oka nincs, mert csak lemondással jár. Feláldozod a saját életed azért, hogy a gyerekednek élete lehessen.
Igazából az emberek nagy része akar gyereket, már régóta . Már kihaltunk volna. Meg lehet birkózni a feladattal amúgy, szerencsére az emberek többsége szereti a saját gyerekét és nem éli meg tragédiaként, hogy vannak. Ugye aki most itt ír bármit is, azt az embert is vállalta valaki valamikor.
Amúgy, én úgy gondolom, hogy ezt a kérdést valami gyerek írta, valahogy egy felnőtt ember nem így gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!