Miért vág fel ezzel sok ember?
azért, mert orvosnak lenni minden vonatkozó kutatás szerint a legnagyobb társadalmi presztízsű szakma!
ha vki dokival jár, joggal büszke arra, hogy sikerült egy magasan kvalifikált, közmegbecsülésnek örvendő és a házassági piacon nagyon értékesnek számító társat találnia.
az illető pontosan tudja, hogy ha a dologból házasság lesz, ő doktorfeleségként szintén részesül a férjére/feleségére hulló fényből.
tedd fel magadnak a kérdést: ha a párod utcaseprő lenne, akárhol felvállalnád ezt? vagy szívesebben mondanád wezt, hogy igen, van párom, orvos.
na, ennyi a váéasz, h. értsd!
(az utcaseprőket azért említem, mert sajnos a leginkább marginalizált és megvetett szakmák képviselői, pedig a munkájuk nagyon fontos! ezt csak akkor venné észre a többség, ha térdig gázolva a szarban kéne közlekednie az utcán, köztereken!)
14 válasz.....
Teljesen komolyan gondolom, ha ő elvárja hogy soron kívül foglalkozzam a kocsijával és reklamál amikor a barátnőjének nem adok csereautót, akkor ha szólok feszüljön meg nekem és ha nem aznap, akkor max a következő napon soron kívül foglalkozzon vele. Szerinte az ő ideje többet ér mint az enyém? Akkor hívjon taxit vagy vigye a fenébe a Mercijét. Még valami, mindig sokkalja az árat amit fizetnie kell és szeret panaszkodni(ez az összes orvos ismerősre jellemző), felhozza hogy a fizetéséből nem tudja fenntartani az életvitelét. Talán el kell gondolkozni azon, hogy a bejelentett fizetéséből még az autóját sem tudná fenntartani(medencés házikóról nem is beszélve), erről is meg van a véleményem. Igaz hogy most próbálták befenyíteni az orvos társadalmat a hálapénz büntetésével(kevés sikerrel), de akkor is felháborító hogy szinte mindegyik adót csal, tisztelet a kivételnek. Engem évente 2 alkalommal tuti hogy ellenőriznek, de fogorvostól, magánorvostól számlát még soha nem kaptam, igaz nem is tudnék vele mit kezdeni(lehet hogy biztosítást kéne kötnöm?).
Annak az orvosnak jár tisztelet és megbecsülés részemről aki rá is szolgál, aki megjátssza magát az mehet isten hírével.
12: mar eleve az sokat elarul rolad, hogy a ‘hazassagi piacon ertekesnek szamito’ kifejezest hasznalod, de ez igy ebben a formaban oriasi baromsag is.
nem attol lesz parkapcsolatra alkalmas es ‘hazassagi piacon ertekes’ (lol) valaki, hogy milyen szakmaja van.
nyiovan az utcasepro egy veglet, mert nekik altalaban se vegzettseguk, se ambiciojuk, se tul sok intellgenciajuk nincs, de azert az utcasepro es orvos kozott eleg szeles a skala es sok atlagos, normalis szakmat uzo ember lehet, hogy eppen sokkal alkalmasabb parkapcsolatra, mint egy orvos.
az, hogy valaki orvos, max azt mutatja meg, hogy szorgalmas es nem teljesen buta, de ettol meg emberileg lehet egy selejt. sot, tovabbmegyek, meg ha egy nagyon jo ember is, akkor se lesz ‘ertkekesebb’ a parkapcsolati piacon. igen, presztizse van, igen, az ALLASPIACON ertekes, de amugy nem.
ram nyomultak mar orvosok, de nem fogok csak azert osszejonni valakivel, mert 6 eveig tanult egy jo szakmat. az illeto ferfiak pl. kulsore egyaltalan nem vonzottak, emberileg is unalmasak vagy epp elviselhetetlenul idegesitoek voltak, tehat minden rossz erzes nelkul utasitottam vissza oket.
nem minden orvos jokepu, magas, intelligens, kedves, jomodoru ember, nem kell idealizalni oket.
lehet, hogy ha ezekkel a ferfiakkal osszejovok, en is elmondhattam volna, hogy ORVOS A PASIM, de mire megyek vele, ha kozben meg se kivul, se belul nem vonz es egy unalmas, bena parkapcsolatban elunk?!
annyira nem ezen fog mulni a ‘parkapcsolati piacon’ valaki erteke.
egyebkent meg az orvosok nagyon sokszor szakman belul hazasodnak.
Hát nem tudom. Fiatal 31 éves orvos vagyok és én meg mindenhol azt tapasztalom, hogy a kutyának sem kellek.
4 munkahelyen dolgozom, ebből kettő esetén nem találnának a helyemre mást, bocsánat ennyi munka után nincs kedvem bemenni egy kondiba gyúrni csak azért, hogy megfeleljek a kigyúrt gorilla ideálnak. Inkább elmegyek futni, az legalább kikapcsol, csak a mai világban ha vékony futó alkat vagy, a nők számára nem vagy ember, pláne nem férfi.
Ami az autószerelést illeti... Suzuki Swiftem van. 1998-os. Lehetne nekem is BMW-m, mert másfél milliót keresek havonta. Azért ez van, mert nagyon megbízható és ideális ahhoz a lótifutihoz amit háziorvosként csinálok. Egy fiatal 30 körüli sráchoz szoktam vinni szervizelni, nem tudom, hogy tudja-e mi a foglalkozásom. Ha segítséget kérne segítenék neki, akár hétvégén is, mert olyan ember, meg tudom, hogy ő is segítene nekem. Az itteni műhelyes csávónak viszont én sem venném fel a telefont. Mert egy bunkó és nem éri meg az időmet, a NEAK pedig ezekért a telefonokért semmit nem fizet.
18 reagálva
Szóval egy teljesen ismeretlen ember szerinted bunkó, de ttől mert te orvos vagy meg tanultál latinul akkor te vagy a fasza gyerek. korábban pont erről beszéltem, olyan tudással rendelkezel ami egyes emberek szemében tiszteletet parancsol, pedig az életük folyamán jó ha pár percet találkozol velük. Az ideállal kapcsolatos nézeted is jellemző, azokat az embereket elítéled akik férfias kinézetre vágynak és egyben mentegeted magad, mert te lusta vagy edzeni. Egy vékony srác vagy 0 tapasztalattal és nem kapkodnak utánad sem a munkáltatók sem a nők? Kifogásokat keresel miért vagy sikertelen. vicces.....
Hogy egy ember mennyire értékes pont az dönti el hogy milyen tudással és tapasztalattal rendelkezik, a bunkó mérnök ilyen szempontból nem aggódik, mert ha nem lenne saját műhelyem akkor is válogathatnék az állásajánlatok között.
Az orvosok ugyanolyan szolgáltatók mint bárki más, csak mivel élet-halál urai ezért az emberek többsége nagyon meggondolja kinek szavaz bizalmat. Ha nem állami finanszírozás lenne az egészségügyben hanem magánbiztosítók, akkor az orvos társadalom fele mehetne a levesbe azzal a szolgáltatással amit nyújtanak számunkra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!