Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mást nem idegesít, ha a párja...

Mást nem idegesít, ha a párja állandóan a munkájáról beszél?

Figyelt kérdés

Az én párom nonstop ezt teszi. Vagy panaszkodik rá vagy az ottani élményeit meséli. Valamikor idegesen, valamikor feldobódva.

Én próbálok jópofát vágni rá, meghallgatom, reagálok, olykor tanácsot adok, társként viselkedem, hiszen nekem is volt ilyen időszakom és ő is ezt tette, de legbelül... Forr az agyvizem, úgy érzem mindjárt izomból szét fejelem a falat, ha még 1 mondatot mond a munkájáról.

Jeleztem neki egyszer, hogy állandóan a munkájáról beszél és egyszer veszekedés közben kicsúszott a számból, hogy unom, hogy csak arról panaszkodik. Ez láthatóan rosszul esett neki, de mondtam, hogy attól ugyanúgy meghallgatom és ő is biztos unja, ha panaszkodom (szokásom sajnos). Ezzel ezt le is zártuk, ő ugyanúgy, sokszor szerencsére pozitívan, de beszél róla én pedig ugyanúgy igyekszem figyelni, de sajna ez az érzéseimen nem változtat.

Nem akarom neki mondani, hogy ne beszéljen róla, mert a házastársa vagyok, kinek mondja ezeket elsőként, ha nem nekem? Kötelességem támogatni ilyenkor és jó érzés is egyben, hogy ezeket a gondolatait megosztja velem + a covid és a gyerekszületés elvett egy jó nagy részt a szabadidős elfoglaltságainkból, így megértem teljesen, hogy miért beszél ennyit a munkáról, kb arról szól az élete.

Ne arról írj légyszi, hogy milyen sz*r ember vagyok amiért nem rajongok a témáért, hanem azt fejtsd ki, kérlek te mit érzel, ha a párod állandóan a munkájáról beszél!

2021. aug. 10. 22:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

7-es: Ez nagyon jó! Nektek a cég a kis "csemetétek". Lehet én is másképpen éreznék, ha közelebb állnék a munkakörülményeihez, ismerném a kollégákat, átérezném jobban a teendőket, közös lenne az érdekeltségünk. Amúgy mi is beszéltünk màr sokszor közös cégről, csak még az ihlet hiányzik. Nektek további sok sikert!

8-as: Ez jó ötlet! Csak nincs szivem hozzá, olyan beleéléssel mondja, mondja, hogy nem akaron beléfolytani a szót.

9-es: Igen! A gyereken kívül nincs életem. Én ugyanezt csinálom szegénnyel, állandóan a gyerekről beszélek vagy sajnos panaszkodom valami miatt. Szerintem ő is hasonlóan érez velem kapcsolatban, mint én. Sőt, biztos vagyok benne, hogy külső szemmel elég elviselhetetlen lehetek és bőven van min változtatnom. Amúgy ebben tényleg van valami amit írsz. Amikor szabin volt, kimozdultunk, több nem itthoni bezárt élmény ért minket akkor kevesebbet beszéltünk a mi szűk környezetünkről, ha mégis beszélt a munkáról sokkal nyitotabban álltam hozzá, inkább élveztük a kikapcsolódást. Biztosan összefügg ez az érzésem a bezártságommal. Lehet a jövőben többet kellene hosszabb távra kimozdulnunk együtt.

10-es: Ez így csodálatos házasság lenne... Érdekelni azért érdekel, csak ő enyhén szólva túlzásba viszi, mint ahogy én is sok mindent.

2021. aug. 11. 00:26
 12/18 anonim ***** válasza:
13%
Nem az a gond, ha valaki a munkajarol beszel, hanem mikor a fejeben levo gondolatait iszonyu reszletessegel adja at a masiknak. Nekem aspergeres csaladtagom van, akit nem lehet leloni, ha mesel valamirol. Iszonyatos aprolekossaggal latszolag jelentektelen dologrol ugy, mintha akinek mondja, nem is letezne. Szoval inkabb attol tartok, itt is ez a problema. Beszukult tudat.
2021. aug. 11. 02:52
 13/18 anonim ***** válasza:
28%

Nincs párom.

Lehet, hogy megoldást keres valamire így.

2021. aug. 11. 05:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Mondd meg neki, ismerkedjen meg az alábbi kérdésben szereplő nővel.Ő értékelné a párod.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2021. aug. 11. 07:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Valószínűleg akkor semmi más nem történik vele... küldd el őt, valami hobbira,amit régóta szeretne csinálni, csak lusta volt rá. Pl fizess be neki egy úszástanfolyamot
2021. aug. 11. 07:18
 16/18 A kérdező kommentje:
Dehogy aspergeres! Idegesítik azok az emberek akik mindent túlragoznak, nekem is mondta már, hogy nehezen térek a tárgyra. Ő nem ilyen, nem azt írja körül 1 óráig, hogy hogyan tett el egy papírt a fiókba, hanem inkább a munkahelyi kapcsolatokról beszél, hogy őt hogyan érintette, ha valaki megdicsérte, ha valakire ideges lett, mennyire sok a munka stb. Tényleg nem azt mondom, hogy ebből semmi nem érdekel, mert azèrt igen (jó büszkének lenni rá), csak naponta legalább 5-6 majdnem mindig ugyanolyan történetet meghallgatni picit sok, de továbbra sem fogom neki mondani. Ez a hobbi dolog is jó ötlet! Amúgy szerintem magamon is elég rendesen változtatni kellene, mert én ugyanezt csinálom, mint ő csak mással kapcsolatban, lehet ha kicsit utána néznék az érdeklődési körének és jobban lehetne velem beszélgetni (mióta gyerek van nehezen lehet szerintem), akkor nem akarná kitölteni az űrt. És még mindig inkább nekem mondja a munkahelyi dolgait, mint más nő társaságát keresse amiért én befordultam. Szóval tényleg nem ezen akarok csámcsogni, hogy ő milyen vagy én, hanem az érdekel más mit érez ilyenkor.
2021. aug. 11. 09:23
 17/18 A kérdező kommentje:
Ja amúgy a haverokkal tartja a kapcsolatot meg néha beülnek sörözni vagy valami, nagy változást nem veszek ilyenkor észre, csak egy picit, de nem is baj, mert ezeket a munkahelyi dolgokat ezek szerint nem nekik, hanem nekem adja ki magából otthon, mert nekem szereti kiadni és ez nekem jól esik, annak ellenére amiket írtam.
2021. aug. 11. 09:27
 18/18 anonim ***** válasza:

Az ember életének nagy részét teszi ki a munka, és éppen ezért sok beszélgetésnek is a témája lehet.

Ha meg nem vagy kíváncsi egy minimális szinten sem a napjára, úgysincs jövője a kapcsolatnak.

2021. aug. 13. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!