Emberek, miért szemeteltek?
Tele az erdő, a mező, a folyópart, a parkok, minden..
MIÉRT? Így jobban tetszik? Valaki meg tudná indokolni? Itt anonim maradhat, és mi már nagyon kíváncsiak vagyunk.
Akinek NEM inge, Ne vegye...
A példaadás nagyon fontos, ahogy fentebb is írták.
Pár éve egy kalandparkban összefutottam az egyik magyar celebbel. Ott volt a családjával. Sokszor szerepel a hírekben, mint szimpatikus, csupaszív ember. Hüledezve láttam, hogy a tárcájából ill. valami cuccából sorban szedegeti ki a szemeteket, számlákat, stb, és ott helyben el is dobja a földre. A gyerekei és mindenki előtt. Aztán elmentek. Én összeszedtem utána, és kicsit bennem volt, hogy beszólok, csak az a baj, hogy én eléggé dramatikus tudok lenni, és féltem, hogy majd valaki lekameráz, őt felismerik, és vele együtt kerülök valami bulvár felületre. :P
Szóval amíg szülő így viselkedik, a gyerekei is fognak.
A másik meg, hogy egy kukás céges ismerősöm mondta, hogy náluk is meg lehet rendelni előadást gyereknek iskolákba vagy táborba, divatos szóval élve "érzékenyítő" és informatív előadást a hulladékfelhasználásról és természetvédelemről, szelektív gyűjtésről. Elsőre furának tűnt, de amúgy szuper ötlet szerintem.
na szóval a válaszom: azért szemetelnek, mert ezt az értékrendet kapták, s azt hiszik, nincs ezzel gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!