Hogyan mondjak nemet? Mit kellene fejlesztenem magamon?
Figyelt kérdés
Kerülöm az embereket, mert nem tudok nemet mondani. De ha valami oknál fogva mégis döntéshelyzetbe kényszerülök és nemet kell mondanom inkább valahogy elsunnyogom a dolgot. Ha telefonon kellene akkor írok egy smst és ha visszahívna nem veszem fel. Ha szóban akkor terelek, füllentek.
De egyszerűbb lenne ha határozottan ki tudnám mondani, nem, ezt én nem akarom. Mindig kedves vagyok, de mikor a másik fél megérzi a bizonytalanságom, akkor próbálja az ő igazát rámtukmálni.
2021. aug. 8. 07:18
11/11 anonim válasza:
Szerintem gyakorlással eljuszthatsz lassan oda, hogy tudjál nemet mondani. Párszor még talán megszivatnak, aztán a korábbi élmények miatt, egyre dühösebb, egyre határozottabb leszel. A legközelebbi szituációban probálj tudatosabb lenni. Például mond azt magadnak, hogy most még lehet hogy legyőznek, de nem számít mert csak "gyakorolsz", és ettől is erősebb, tapasztaltabb leszek. Egy ilyen tudatos gondkoldás, hogy végig gondolod hogy a másik azért akar szándékosan nyomást gyakorolni rád, mert ez a feladata, ezt tanúlta, gyakorolta, mindenképp segít, és egy fokkal jobban állsz mint ha csak simán pánikolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!