Hogyan mondjak nemet? Mit kellene fejlesztenem magamon?
Kerülöm az embereket, mert nem tudok nemet mondani. De ha valami oknál fogva mégis döntéshelyzetbe kényszerülök és nemet kell mondanom inkább valahogy elsunnyogom a dolgot. Ha telefonon kellene akkor írok egy smst és ha visszahívna nem veszem fel. Ha szóban akkor terelek, füllentek.
De egyszerűbb lenne ha határozottan ki tudnám mondani, nem, ezt én nem akarom. Mindig kedves vagyok, de mikor a másik fél megérzi a bizonytalanságom, akkor próbálja az ő igazát rámtukmálni.
Gondolj bele: mi a legrosszabb, ami történhet, ha kimondod:nem? Túléled? Igen. Akkor no para.
Amikor döntés előtt állsz, ne 1ből cselekedj, hanem gondold át teljesen, mit tehetsz, de ne az elzárkózás legyen az első. Kell ezt gyasziznod, és ha 1*-1* sijerül, onnantól kezdve ráérzel az ízére.
A lányoknál ez egy nagy pozítiv tulajdonság.
Szóval ha csinos lány vagy, akkor találkozhatnánk.
:))))
Ezt mondtam én is legutobb.
Állásinterjú volt, majd felhívtak, hogy ők akarnának engem, de én tudtam, hogy nem akarom őket. Pont ezt mondtam, hogy "ne haragudj de ezt most nem tudom elvállalni". De akkor jött a rámenősség, hogy de gondokodj el rajta stb.
És én azt mondtam oké, ő mondta visszahív másnap, én ennyiben hagytam, de azt a visszahívást nem vettem fel. Mert féltem, hogy bele megyek valamibe amit nem akarok.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Az egyik válaszolónak pedig azt üzenem, hogy család anya vagyok, 2 gyerekkel. Erre a felkérésre nemet kell mondanom.
Ja és az indoklás se jó. Hívott egy ismerősöm magához akit annyira nem szeretek és nem akartam menni. Szépen körbefogalmaztam, hogy nem szeretnék most menni, mert fáradt vagyok és tanulnom kell, de így csak nagyobb sértődés lett belőle, mintha ténylegesen nemet mondtam volna. Bár nemet mondás előtt meg úgy remeg a kezem és utána olyan pánik kap el, hogy nem merem sose bevállalni.
Kicsit off, de emiatt elég sokan használtak már ki. Mind munkahelyen, mind magánéletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!