Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan mondjak nemet? Mit...

Hogyan mondjak nemet? Mit kellene fejlesztenem magamon?

Figyelt kérdés

Kerülöm az embereket, mert nem tudok nemet mondani. De ha valami oknál fogva mégis döntéshelyzetbe kényszerülök és nemet kell mondanom inkább valahogy elsunnyogom a dolgot. Ha telefonon kellene akkor írok egy smst és ha visszahívna nem veszem fel. Ha szóban akkor terelek, füllentek.

De egyszerűbb lenne ha határozottan ki tudnám mondani, nem, ezt én nem akarom. Mindig kedves vagyok, de mikor a másik fél megérzi a bizonytalanságom, akkor próbálja az ő igazát rámtukmálni.

2021. aug. 8. 07:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbálgasd a tükör előtt, nézz szembe magaddal és mondogasd határozottan, hogy NEM!
2021. aug. 8. 07:21
 2/11 anonim ***** válasza:

Gondolj bele: mi a legrosszabb, ami történhet, ha kimondod:nem? Túléled? Igen. Akkor no para.

Amikor döntés előtt állsz, ne 1ből cselekedj, hanem gondold át teljesen, mit tehetsz, de ne az elzárkózás legyen az első. Kell ezt gyasziznod, és ha 1*-1* sijerül, onnantól kezdve ráérzel az ízére.

2021. aug. 8. 07:35
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

A lányoknál ez egy nagy pozítiv tulajdonság.

Szóval ha csinos lány vagy, akkor találkozhatnánk.

:))))

2021. aug. 8. 08:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kezdésnek gondolkozz el azon, mi lehet az oka. Félsz valamitől, nem akarsz csalódást okozni, félsz hogy kimaradsz valamiből ? Es ha megtalálod az okát, akkor ez segíthet, hogy eljus oda, hogy nemet mondjál.
2021. aug. 8. 08:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Udvariasan is lehet nemet mondani. Gyűjts pár formulát, és alkalmazd azokat. Pl "Nem akarlak megbántani, de ezt most nem tudom elvállalni.". "Ne haragudj, de ma nem jó nekem." "Sajnálom, de most nem tudom odaadni." "Biztos megérted, hogy ez lehetetlen." stb. Ha úgy érzed, hogy indokolni kell, a valóságot mondd, vagy a valóságot olyan formában, ami nem bántó, hogy később ne kerülj ellentmondásba. Pl ha nincs kedved elmenni egy buliba, mondhatod, hogy nem vagy jó hangulatban, nem akarod elrontani az estét, inkább pihennél. De nem kell bekamuzni, hogy beteg vagy vagy segíteni kell otthon.
2021. aug. 8. 09:10
 6/11 A kérdező kommentje:

Ezt mondtam én is legutobb.

Állásinterjú volt, majd felhívtak, hogy ők akarnának engem, de én tudtam, hogy nem akarom őket. Pont ezt mondtam, hogy "ne haragudj de ezt most nem tudom elvállalni". De akkor jött a rámenősség, hogy de gondokodj el rajta stb.

És én azt mondtam oké, ő mondta visszahív másnap, én ennyiben hagytam, de azt a visszahívást nem vettem fel. Mert féltem, hogy bele megyek valamibe amit nem akarok.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Az egyik válaszolónak pedig azt üzenem, hogy család anya vagyok, 2 gyerekkel. Erre a felkérésre nemet kell mondanom.

2021. aug. 8. 10:37
 7/11 anonim ***** válasza:
AZ UDVARIASSÁG NEM MŰKÖDIK. Én se tudok nemet mondani, ez volt az első amit javasoltak. Kezdjek el udvariasan nemet mondani, azt még is csak könnyebb. De senki se ért belőle, ha szépen mondod. Több olyan eset is volt amikor nagy nehezen rávettem magam direkt gyakorlásképp, hogy udvariasan nemet mondok és az lett a vége, hogy a másik elkezdett győzködni, vagy egyáltalán nem is vette figyelembe.
2021. aug. 8. 11:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Ez így van.
2021. aug. 8. 11:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Ja és az indoklás se jó. Hívott egy ismerősöm magához akit annyira nem szeretek és nem akartam menni. Szépen körbefogalmaztam, hogy nem szeretnék most menni, mert fáradt vagyok és tanulnom kell, de így csak nagyobb sértődés lett belőle, mintha ténylegesen nemet mondtam volna. Bár nemet mondás előtt meg úgy remeg a kezem és utána olyan pánik kap el, hogy nem merem sose bevállalni.

Kicsit off, de emiatt elég sokan használtak már ki. Mind munkahelyen, mind magánéletben.

2021. aug. 8. 11:44
 10/11 anonim ***** válasza:
5ös voltam, vitatkoznék. Az udvarias nem is működik, van, aki elsőre is érti, van, akinek kitartóan kell ismételgetni, de a lényeg úgyis az, hogy nem mész oda, nem adod oda, nem csinálod meg. Ebből előbb utóbb érteni fogja. Lehet határozottan is nemet mondani, az sem gond, ha képes vagy rá, de az udvarias és kitartó nem is hatásosabb, mintha fogcsikorgatva mégis megcsinálod.
2021. aug. 8. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!