Mit csináljak, ha képtelen vagyok a boldogságra?
Pszichológus. Depresszió.
De azért biztos van olyan esemény az életedben, ami nyomokban boldogságot tartalmaz. Keresd ezeket. És a szerethető emberek társaságát. Vannak ilyenek. Az olvasásba, kirándulásba, filmnézésbe is bele lehet feledkezni, ami örömérzéssel tölt el. A sportolás is boldogsághormont termel. De akár egy-egy jól végzett munka is, pl kertészkedés, barkácsolás, takarítás, egy finom étel elkészítése, programozás. A kutyatartás is okozhat örömet, ha szereted.
Köszönöm a válaszokat.
Mi jelentené a boldogságot?
Azt jelenté, hogy általában jó lelki közérzetem van.
Ehhez képest sosincs. Olvasni vagy filmet nézni csak azért szoktam, mert érdekel mi a sztori, de nem lesz tőle jó kedvem. A sétálás és a sport, az evés megnyugtat, de nem lesz tőle jókedvem. Nem érzek sikerélményt sem. Hiába tanulok meg egy nyelvet, hiába alkotok valami szépet, hiába jön össze valami, nem boldogít. Hasznos dolgok ezek, a hobbik és célok, de inkább csak arra jók, hogy lekössenek, nem okoznak boldogságot.
Szeretni se tudok, az emberi társaságot is csak azért keresem, hogy valami lefoglaljon.
A vicceken egyébként tudok nevetni, de az csak egy pillanatig tartó, inkább kényszeres nevetés. A kedvem nem hozza meg. Néha szorongok is a nevetéstől.
A boldogság nem azonos a jókedvvel. A boldogság elégedettség. Ha érdekel a sztori, leköt, odaláncol a könyv vagy a képernyő mellé, akkor jól érzed magad. Ha az alkotás leköt, az eredmény tetszik, elégedett vagy vele, akkor jól érzed magad. Emberből keresd azt, akit szeretni tudsz (ezzel én is így vagyok, úgyhogy ezt első kézből megértem), sokára, de egyszercsak meglesz.
A vicc lényegtelen. Nem a vicc a jókedv és a humor, sokkal inkább az önirónia és egy helyzet szülte váratlan kreatív poén az, a mesterségesen gyártott viccekkel ne foglalkozz, azok gagyik.
Csúnyán hangzik az 5-os válasz, hogy rossz a hozzáállásod, de valójában igaz. Te valami mást keresel, és közben itt vagy benne. Értékelni kell azt, ami van. Valami idézet szerint meg kell tanulnunk vágyakozni arra, ami a miénk. De az igazi boldogságot a szerelem (és vele a szex) hozza el, járj nyitott szemmel.
És nyújtsál másoknak te is segítő kezet, az efölötti öröm is visszaszáll rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!