Ha eldöntöttem, hogy boldog leszek az lehetek?
Eléggé nem jól alakult az elmúlt egy évem.
Aludni se tudok rendesen altatóval se alszok kb 2-3 órát csak forgolódom már görcsöl az agyam nem tudok gondolkodni.
Sokszor bántottam magam, bedepiztem, nagyon rossz volt.
Hiányzik az amikor boldog voltam, sokat nevettem.
Ha eldöntöm azt, hogy nem adom fel akkor lehetek boldog vagy kicsit rosszul gondolom?
Az sokat segít, ha másképp nézed a világot. Szerintem ez egy jó kezdés. Esetleg ha meg tudod engedni kereshetnél egy pszichológust. Az is jó, ha egy kívülálló is segít, nem csak a saját válladon kell vinni a súlyt.
Maradj erős, szurkolok neked! 😉
Az, hogy eldöntöd hogy boldog leszel nem jelenti azt hogy az is leszel, de jó kezdet.
Inkább nézd meg, hogy mit tudnál tenni ahoz hogy boldog legyél?
Pl.:
-Barátnő/legjobb barát szerzés.
Mit tudok tenni hogy realitás legyen?
-Elmegyek konditerembe, nyitok a világ fele, beszélgetek új emberekkel?
Mit tudok tenni, hogy nyissak a világ fele?
Hogyan tudok új emberekkel beszélgetni?
Mi kell konditerembe járáshoz?
stb...
Így végig mész a megoldandó problémákon és a végén. Kb 5-6 kérdés után eljutsz olyan dolgokhoz amikor már ma eltudsz kezdeni és így szépen építkezel a céljaid felé.
Ismerős..
Jelenleg én is elég nehéz időszakomban vagyok. Volt már ilyen, remélem ez is el fog múlni. Mostanában sok a bizonytalanság, a szorongés, gyökeres változás. Emiatt elkezdtem mostanában többször erősen szorongani, érzem a gyomorgörcsöt, sőt, sírásrohamok jönnek/jöttek rám. Néha már pánikszerű dolog is. :( Nagyon nehezen viselem az ismeretlent, a bizonytalanságot.
A legidegesítőbb ez, hogy nem tudom korlátozni az idegességet, ezt az utálatos, erős szorongást mai random rámtör. :( Ráadásul agyban tudom, hogy nincs értelme. Ma perpill jobb, de tegnap kivoltam.
Apróságok, amig hozzátesznek:
- fog egy füzetet, és minden reggel ébredé után írj fel 1 dolgot, bármiylen apró dolgot, amiért sot hálás vagy az életedben. Ez lehet a reggeli kávé, hogy van teja kávédhoz itthon is. Vagy a háziállatod, barát, család, bármi. Segít egy kezdőpontban mindig, hogy kedztenek megtaláld a fókuszt.
- Milyen tevékenyésgeket szeretsz csinálni? Szánj rá időt. (töltekezz fel: akár hímzés, éneklés, olvasás, akármi tényleg)
- Én kimagyek sűrűn sétálni egyet a természetbe, vagy emberek közé.
Már 10 perc séta is segíthet kicsit.
- Sport: futás vagy torna, bármi, akár napi 20 perc is.
- Zene: tegyél be vidám zenét: nehéz szomorúnak leni ha feldobatod magad. Esetleg stand up comedy-t.
- új dolgok kipróbálása: menj el új helyre a közelben, vagy próbálj ki új dolgokat.
- Önkéntesség kipróbálása? Egyrészt egyből hasznosnak fogodérezni magad, ami jóleső érzéssel tölt el. Másrészt talán egyből látsz egy kontrasztot, és rájössz, hogy tulajdonképpen mi is a bajod az életeddel, mások sokkal rosszabb helyzetben vannak, segít átértékelni a dolgokat, új nézőpontot kapsz.
Én csak próbáltam volna pozítívan hozzáállni ahhoz, hogy nincs munkám, nincs senkim. Itthon kuksolok egyedül. Ide a gyakorira járok... Én próbálok tamogatni itt idegeneket holott én meg egy rakás szerencsétlenség vagyok...
Hűtőbe... Van 40 deka zsír egy fél margarin meg egy joghurt, van 6 db tojásom meg fél kiló kenyerem 10 ezresem van osssz vissz. Csak nem akartam itt sajnáltatni magam,de csak összejött...
Nem érdemlem meg h éljek/ létezzek mert ez nem élet amiben most vagyok. Boldogságot se érdemlek csak kötelet a nyakamba
Engem nemrég rúgtak ki, jelenleg munkanélküli vagyok. Kemény 222.000 forint megtakarításom maradt, és nekem autóm is van, amit használok, fenn kell tartani, kuplungot már cserélni kellene, meg megszerelni rajta egy dolog. Az autó mellett meg az egyéb dolgok, kiadások. Szóval pont rosszkor jött a kirúgás. 120.000 forint 75 százalékát kapom 52 napig álláskeresési támogatásként havonta, vagyis 2 hónapig sem. Mindezek ellenére próbálok optimista maradni. Voltam már jelentkezni munkára, arra várok, hogy induljon. Valamint most van időm jobban angolozni. Próbálom kihozni a rosszból a maradék jót. Illetve elmehetnék addig is segédmunkásnak építkezésre napi 10.000-15.000 forintért, de nem megyek, mert nem illenék olyan társaságba. Ez a nagy hibám, hogy zárkózott vagyok, és nem érezném jól magam olyan helyen. Ez egyébként nagy hiba, mert napi 10.000 minimum sem lenne rossz, amíg nem találok rendes állást. Szóval ez miatt van is bennem rossz érzés, ha karakánabb lennék, akkor elmennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!