Kijöhet egymással egy értelmiségi és egy újgazdag cicababa? (elméleti kérdés)
Anyám és apám még gyerekkoromban elváltak. Apám családja értelmiségi: orvosok, tanárok. Anyám családja munkás alsó-közép, viszont jól be tudtak házasodni, így most élvezik, hogy pénzben úszkálhatnak. Minden héten mani-pedi, póthaj, és a diétákról meg a pasikról kimerülő beszélgetések.
Én apámra ütöttem, idén végeztem el az egyetemet, és most készülök még továbbtanulni. Anyám családja ÁLLANDÓAN szekál, amikor találkozunk valamilyen összejövetelen. A kisebbségi komplexusukat rajtam vezetik le, pl olyanokat mondanak, hogy lányként miért lettem mérnök? Soha nem lesz senkim, egy pasi sem nézne rám, miért nem fogyok le egy kicsit, miért nem hízok meg, miért nem sminkelem magam. Pedig átlagos a kinézetem, félévente egyszer meglátogatom a kozmetikust és a fodrászt, ezen kívül van más dolgom is az életben, mint fürödni a férjem pénzében. Én beházasodás helyett megkeresem saját magamnak a pénzt. Azt azért hozzátenném, hogyha normálisabbak lennének, akkor egyáltalán nem érdekelne, hogy milyen életszínvonalt képviselnek, egész egyszerűen csak hidegen hagynának. De ők anélkül is generálják a konfliktust, és anélkül is beszólogatnak, hogy én egy szót szólnék. Tudom, hogy most azt fogjátok leírni, hogy ignoráljam őket, de szimplán szeretném ha reflektálnátok a kérdésre.
Abszurd, hogy pl. egy szülinapra nem tudok úgy elmenni, hogy ne cseszegetnének, hogy miért nem vettem fel magassarkút, és hogy mennyire meghíztam, miért piros ruhát vettem fel, miért nem rózsaszínt? Mindent kritizálnak rajtam, csak azért, mert gyűlölnek, pontosabban azt, hogy értelmes vagyok. Nem tudok velük miről beszélgetni, mert amint megpróbálok a kozmetikán és a fogyókúrán kívül egy fokkal értelmesebbről beszélni, akkor kinevetnek, vagy lenéznek.
Nagyon rosszul esik, hogy lenéznek, pedig gyakorlatilag semmit nem ártottam nekik, és semmi rosszat nem tettem, pusztán nem vagyok cicababa.
A valóságban kijöhet egymással egy értelmiségi és egy cicababa, vagy szimplán csak az anyám családja személyiségzavaros és semmi köze ennek a társadalmi réteg kérdéskörhöz?
Rendben, ha így van, akkor félreértelmezhettem a kérdésedet, mert eléggé indulatosan fogalmaztad.
Ha ennyire toxikusak és neked tényleg nincs benne a kezed, akkor érdemesebb őket elkerülni, ugyanis a befogadáshoz fel kell venned az ò kultúrájukat, ami úgy látom esetedben nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!