Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogosan érzem magam életképtel...

Jogosan érzem magam életképtelennek, ha tudom magamról, hogy egy büfészakon tanulok, amivel úgyis egy gyártósoron kötök majd ki 4 műszakban?

Figyelt kérdés

2021. júl. 18. 18:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Az életképtelen az nem ez, ne aggódj.
2021. júl. 18. 18:04
 2/12 A kérdező kommentje:

Mégsem értem el semmit sem az életben. Ennyi erővel 16 éves koromban otthagyhattam volna az iskolát és elmehettem volna a gyárba. Akkor is ugyan itt tartanék.

Meg mamahotelben fogok lakni életem végéig, mert normális végzettség nélkül esélytelen, hogy annyit keressek, ami egy saját lakáshoz vagy albérlethez elég.

2021. júl. 18. 18:06
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
És ha gyártosoron ki kötsz, onnan már nincs kiút szerinted? Kötelező ott tölteni az életed?
2021. júl. 18. 18:07
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom nem tartottak pisztolyt a fejedhez, hogy azt a szakot tanuld. A tanárok is "büfé szakon" tanultak, akkor az is gáz?

Én is "büfé szakon" tanultam, és a szakmámban helyezkedtem el, amit nagyon imádok.

De te ilyen hozzáállással, jobb, ha máris mész a sorra 3-4 műszakba.

2021. júl. 18. 18:24
 5/12 anonim ***** válasza:
98%

Na kérdező én ugyanebben a helyzetbne vagyok, csak

a) nem 20 vagyok korban hanem 2x annyi

b) nem egy diplomám van , hanem 3

c) és igen, egy sima érettségivel vagy akár anélkül is csinálhatnám ezt a szart amit most csinálok.

2021. júl. 18. 18:28
 6/12 anonim ***** válasza:
19%
igazból ja, szerintem úgy kb az életképtelenség szinonímája a "kell egy csini diploma ezért éveket tanulok valamit, aminek se haszna se értelme, ahelyett hogy felnőnék"
2021. júl. 18. 18:49
 7/12 A kérdező kommentje:

A tanárok is nagyon keveset keresnek, McDonald's-ban magasabb a kezdőfizetés, mint egy tanár bére. Sajnálatos, de ez van. Megélni nem igazán lehet belőle.

Az első 1-1,5 évben még szerettem nagyon az egyetemet és a szakot, ahol tanultam, de közben rájöttem, hogy megélni nem fogok ebből és onnantól kiábrándultam az egészből.

2021. júl. 18. 18:54
 8/12 anonim ***** válasza:
53%

Egyébként, aki jót akar magának, az nyelvet tanul és kimegy külföldre. Magyarországon tényleg nincs jövő. De ha neked akármilyen szakmád van, már 1800 Euroról indulsz itt Ausztriában, ahol én vagyok és az pár éven belül 2000-re vagy afölé megy. Még egyszer: akármilyen szakmával!

Úgyhogy, kérdező, tanulj nyelvet és oda menj, ahol megfizetnek. Nem te vagy a hülye és életképtelen azért, mert Magyarország nem fizeti meg a munkásait. Majd máshol megbecsülnek.

2021. júl. 18. 18:59
 9/12 A kérdező kommentje:
De ugye pont ez a baj, hogy nincs szakmám, csak egy büfészakos diplomám lesz
2021. júl. 19. 20:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Max mosogatni mehetnék
2021. júl. 19. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!