Magyarországon miért természetes az alkoholfogyasztás?
Mondjuk az evésnél azt is figyelembe kell venni, hogy aki az evésben találja az örömöt, az nem eszik táplálóan, nem juttatja be a szervezetébe a szükséges tápanyagokat minden étkezéssel.
Ha valaki rendszertelenül eszik, ráadásul olyat, ami nem vagy csak részben tartalmazza a szükséges tápanyagokat, akkor kívánni fogja az egészségtelen ételeket, főleg, amikor lelkileg sérelem éri, mivel a teste táplalásra vágyik, akkor jobban felerősödnek ezek az érzések és kajával vígasztalja magát, ugyanúgy, ha valami nagy öröm éri, akkor is valamilyen módon az agya összekapcsolja, hogy kajával ünnepeljen.
De az, hogy tényleg minden tápanyagot bejuttasson a szervezetébe az ember és változatosan étkezzen egy normál fizetés mellett jön ki és idő is kell hogy legyen hozzá.
Ezért van az, hogy a közértben sok embernek a csipsz meg az energiaital előbb kerül be a kosarába, mint pl egy tápláló ebédhez való, de cserébe hajlamosabbak a falásrohamokra.
12. Válaszoló vagyok, bevallom őszintén, hogy én nem eszek úgy, hogy egy dietetikus a nyakamba boruljon, főkeg a pénz és az idő hianya miatt, de megtanultam, hogy miven juttathatom a szervezetembe a tápanyagokat, amitől a testem úgy érzi, hogy táplaltam aznap is.
Ugyanis nekem régen nagyon sok gondom volt az evéssel.
A legdurváb az volt, amikor depressziós lettem és nem figyeltem oda, hogy mit eszek, ezért falásrohamaim voltak, kb 16 kilót híztam.
De azon a korszakon kívül is voltak gondjaim a súlyommal, gyakran lettem túlsúlyos, majd koplaltam amíg a normál tartományba nem kerültem. Akkor amikor a rendszertelenül étkező korszakom volt, akkor gyakran jött elő, hogy a kajaval vígasztaltam magam.
Amióta odafigyelek erre, hogy táplálóan étkezzek, ritka, hogy éhes legyek 2 étkezés között és, ha elszomorítanak vagy valami nagy öröm ér, nem megyek a közértbe bolti kekszért meg nem megyek a don pepe honlapjára renelni vagy, ha nincs pénzem a kaják neveit olvasni az örömért.
Az alkoholistákat mindenhol lenézik, nem csak Kanadában.
Az alkoholfogyasztás (nem rendszeresen és mértékkel) teljesen más, mint az alkoholizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!