Mi az oka annak, hogy Magyarország az elsők között van a kontinensen az egy főre jutó alkoholfogyasztásban?
Van az indavideón egy film, magyar vagyok, alkoholista. Na abban kb elmondják. Nálunk előszeretettel stresszelnek az emberek, aminek kézenfekvő kezelése a társadalmilag nagyon elfogadott piálás. Főként ezért.
De még a vezér is alapvető élelmezési cikknek tekinti, így teljesen szabad a pálinkafőzés, ami nonszensz.
Magyarországot az alkohol hajtja.
Nem vagyunk az első között a kontinensen.
A 2016-os európai lista szerint a fellistázott 59 országból 20. helyen vagyunk, a szomszédainkból és közeliekből Németország, Szlovákia, Ausztria, Csehország, Románia, Franciaország, Szlovénia mind előttünk jár, csak a horvátok isznak kevesebbet.
Ettől még probléma az alkoholizmus, komoly probléma, de ez az "elsők között" simán nem igaz.
Nemrég néztem egy 2020-as UK listát, ott még hátrébb voltunk.
Nem tudom, honnan szedted azt az első közt statisztikát.
Ebben persze nincs benne a felméretlen házi pálinkafőzés, ami nem kis tétel
Szerintem nálunk nem mérik pontosan az alkoholfogyást. Az az érdekes, hogy a fogyasztás mértéke szerintem nem csökkent, így az élbolyba sorolás nem alaptalan.
"az élbolyba sorolás nem alaptalan"
Ehhez elég tágan kell értelmezni az élboly fogalmat. Ha úgy érted, hogy a mezőny közel fele, akkor stimmel. :D
"Magyarország az elsők között van a kontinensen az egy főre jutó alkoholfogyasztásban?"
A Világbank 2015-ös adatai ( [link] ) szerint kis hazánkban egy főre vetítve 11,6 liter alkohol fogyott. Az európai kontinens átlaga 11,4, az Európai Unió átlaga 11,4 liter, hozzánk hasonló mennyiséget fogyaszt:
* Svájc
* Lengyelország
* Románia
nálunk többet fogyaszt:
* Belgium (11,8)
* Moldova (11,9)
* Portugália (11,9)
* Fehéroroszország (12)
* Ausztria (12,1)
* Bulgária (12,3)
* Észtország (12,4)
* Írország (12,5)
* Oroszország (12,5)
* Franciaország (12,6)
* Lettország (12,6)
* Szlovénia (12,7)
* Németország (13,1)
* Luxemburg (13,2)
* Csehország (14,3)
* Litvánia (15,4)
tehát - bár magas az alkoholfogyasztás - de nem vagyunk az elsők között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!