Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nyernétek a egy nagyobb...

Ha nyernétek a egy nagyobb összeget elmondanátok/ és adnátok belőle a családnak?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert ki tudja ez milyen konfliktusokat szülehetne, akár bűncselekménnyé is fajulhat a dolog.

2021. júl. 14. 20:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Én adnák mindenkinek. Nem értem miért hagynám meg csak magamnak. Amúgyis depressziós a szüleim akkor adnék nekik és csináljanak valami szórakoztató dolgot amit akarnak, úgyis idősek. Én szomorú lennék ha nem adhatnák.
2021. júl. 14. 20:28
 12/31 anonim ***** válasza:
52%

Mivel az én egész családom csak a fiam és a menyem, azonnal elfelezném a nyereményt.

Holnap fel is adok egy lottót.😊

2021. júl. 14. 20:29
 13/31 anonim ***** válasza:
65%
Én amúgy még azon szoktam gondolkodni, hogy ilyen távoli rokonok esetében akikben nem bízom viszont sajnálom őket mert nem élnek jó körülmények között, azt csinálnám hogy elutaznék a címükre mondjuk éjjel, hogy nehogy összefussunk, és a postaládájukba egy borítékban dobnék be pármilliót. Ha esetleg menne körbe a telefon a rokonságban hogy micsoda dolog történt velük, akkor beállnék a sorba és azt mondanám hogy én is találtam a postaládámban, így elterelve magamról a gyanút :D
2021. júl. 14. 20:30
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
A pontos összeget talán a páromnak elmondanám, de az sem biztos - másnak biztos nem. Anyukámnak egy idő után elmondanám, apukámnak mégkésőbb (de nekik is csak egy töredékét "vallanám be"), mamámmal nem tartom a kapcsolatot, a gyerekeink kicsik, nem kell tudniuk.
2021. júl. 14. 20:34
 15/31 anonim ***** válasza:

13, ha én hirtelen egy reggel találnék néhány millát a postaládámban, azonnal azon kezdenék agyalni, hogy ez nem valami bűncselekményből származik-e, s valaki menekülés közben dobta be. Később pedig vissza is jön érte. Nem lennék felhőtlenül boldog.

Bár a szándékod nemes, de a kivitelezés nem biztos, hogy jó.

2021. júl. 14. 20:36
 16/31 anonim ***** válasza:
Nem, régebben más voltam, nagyon családközpontú, segítőkész(túlságosan is) de az elmúlt tíz-tizenkét év után nem...ez van...sajnos nem sajnos.
2021. júl. 14. 20:36
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Meglepően nehéz kérdés, mert nem az adás szándékával van gond, hanem hogy nem nagyon lehetne megoldani azt, hogy ne adják tovább az infót, mármint hogy nyertem, pedig ez lenne az elsődleges. Mindenkinek elkürtölnék, tehát az biztos hogy a teljes összegről semmiképp nem tudnának, csak a töredékéről.

Ez is már magával hozná azt, hogy ismerősök sokasága kezdené felvenni a kapcsolatot velük, reménykedve hogy nekik is jut belőle, valaki ad nekik az elosztottból vagy őket próbálná lehúzni. Az biztos, hogy rajtuk kívül semmilyen rokonnal nem beszélnék, nem érdekelne kinek milyen baja van - én évekig próbálkoztam összehozni a távolabbi rokonokkal egyszerű találkozásokat, de mindig leráztak, úgyhogy semmilyen bűntudatom nem lenne, hogy kerülöm őket. Igaz amúgy se.

2021. júl. 14. 20:38
 18/31 anonim ***** válasza:

15, viszont én ismerem a rokonaimat, és tudom róluk hogy nekik eszükbe sem jutna ilyesmi. Ahogy nekem sem jutott volna eszembe, ha nem mondod.

Becsületes emberek vagyunk (túl becsületesek is, ezért nem megyünk semmire az életben) ilyen ügyekről maximum a tévében hallunk, annyira távol áll tőlünk hogy még azt sem tudnám elképzelni hogy az ismeretségi körömben bárki törvénytelen dolgot csinálna.

Mondjuk azt is nehéz elképzelni hogy valami bűnöző pont egy postaládába dobjon bármit is amire még szüksége lesz, hiszen azt általában naponta nyitogatják az emberek, nyilván másnap megtalálja a postaláda tulajdonosa.

De most hogy erre felhívtad a figyelmem, az az új tervem, hogy ráírnék valamit, pl a nevüket, és hozzá hogy "egy jóakaródtól" vagy ilyesmi. Hogy egyértelmű legyen hogy nekik szánták :)

2021. júl. 14. 20:42
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

A szűk családnak elmondanám. Édesanyám, nevelőanyám és az anyai nagyszüleim kapnának belőle.

Párom családja tehetős, ők el se fogadnák emiatt. Az apai nagyszüleim meg tettek eleget hogy utáljam őket, ők nyaljanak sót.

2021. júl. 14. 20:49
 20/31 anonim ***** válasza:
Nem. Ahhoz, hogy nyerj, játszanod kell. Ha én játszom, akkor egyedül vállalom a kockázatot, de ha nyerek, akkor egyedül is élvezem a nyereményt. Ha a családomból oda jön hozzám valaki, hogy társuljunk és elkezdünk együtt játszani, akkor más a helyzet. Ebben az esetben magától értetődő számomra, hogy a játékban partner családtagom a kockázat vállalásának arányában részesül a nyereményből.
2021. júl. 14. 20:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!