Ennek a szörnyű jelenségnek mi a magyarázata, miért nem segítenek az emberek?
Már több ilyen esetet is lehetett hallani hogy nem segítenek az emberek. El nem tudom képzelni, hogy tanúja vagyok ennek a buszon és nem segítenék valahogyan, ha máshogy nem tudok kiabálok vagy akármi de nem ülök és nézem passzívan ami zajlik. Nem értem mi ennek a viselkedésnek a magyarázata.
Bocs, erre még reagálok, hogy "tisztázzam magam".
Teljesen érthető, amit írsz. De értsd meg azt a szerepet is, amiben mondjuk én vagyok válaszadóként.
Azt nem írtam le, hogy 5-6 féle küzdősporttal foglalkoztam (és foglalkozom), tanultam fegyverek elleni önvédelmet is, elolvastam egy csomó könyvet az agresszióról, önvédelemről, katonai stratégiákról stb.
Tehát nagyon érdekel a téma. Ezért nem szívesen írok olyat egy anoním fórumon olyan embereknek, akik valószínűleg kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, hogy kockáztassák az életüket egy ilyen szituációban (és ez a hivatalos állásponttal összhangban van, amit tanultam/olvastam). Mert egyszerűen felelőtlenség azt mondani egy "képzetlennek", hogy ilyenkor nyugodtan menjen oda, és nincsen semmi kockázat.
Volt olyan szituációban is részem, amikor nem segítettek rajtam. Engem is támadtak meg úgy, hogy a "nézőközönség" semmit sem csinált (csak nekem szerencsémre a zsebemben volt az a tudás, amit felhasználva a másik félnek kellett bedobnia a törülközőt, és nem nekem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!