Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennek a szörnyű jelenségnek...

Ennek a szörnyű jelenségnek mi a magyarázata, miért nem segítenek az emberek?

Figyelt kérdés

[link]

Már több ilyen esetet is lehetett hallani hogy nem segítenek az emberek. El nem tudom képzelni, hogy tanúja vagyok ennek a buszon és nem segítenék valahogyan, ha máshogy nem tudok kiabálok vagy akármi de nem ülök és nézem passzívan ami zajlik. Nem értem mi ennek a viselkedésnek a magyarázata.

2021. júl. 13. 18:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Csak annyit írok, hogy jobb, ha nem a saját károdon/károtokon tanulod/tanuljátok meg, hogy mennyire nehéz egy fegyveres ellen puszta kézzel hatékonyan fellépni.

Talán ez valamit demonstrál egy ilyen szituációból:

[link]

2021. júl. 14. 06:34
 22/33 anonim ***** válasza:

És a buszvezetőnek van képe azt hazudni hogy nem látott semmit..

Mikor nyitotta az ajtót akkor sem tűnt fel neki hogy mi történik??

2021. júl. 14. 09:13
 23/33 anonim ***** válasza:
46%
Amikor volt a hír a gyerekről, akit bennhagytak az autóban, akkor is jött a sok fotelbatman, hogy így-úgy szétvernék az autót. Persze.
2021. júl. 14. 09:25
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek féltik a saját életüket. Na már most, ha közbeszólnak, kakaskodnak egy láthatóan agresszív férfival, kapnak egy akkorát, hogy a fal adja a másikat. Nem jó ebbe belegondolni, de megértem.
2021. júl. 14. 12:45
 25/33 anonim ***** válasza:
94%
#21 persze értem én, hogy veszélyes. Csak magamat ismerve tudom, hogy vagyok olyan vehemens, hogy nem tudnék tétlenül ülni. Ha tenni nem is tudnék semmit, valószínű pánikolva kiabálnék, hogy valaki csináljon már valamit. Persze lehet, hogy az elkövetőnél van kés és oda jön és engem is megtámad, de az is lehet, hogy megijed és vissza vesz. Megtámadni egyébként egy csendben ülő embert is megtudnak ha nagyon akarnak. Sajnos volt már ilyen is. Ezeknek konkrétan mindegy.
2021. júl. 15. 15:24
 26/33 anonim ***** válasza:

Ahogy utaltam is rá valamelyik hozzászólásomban, érdemes addig várni, amíg meg nem áll a busz, és kinyílnak az ajtók. Ha ez megtörténik, akkor már elterelheted az elkövető figyelmét, de mindenképpen érdemes leszállni, hogy tudjál távolságot tartani (amennyiben az elkövető Téged választ új célpontnak), amíg meg nem érkeznek a rendőrök.

2021. júl. 15. 15:45
 27/33 anonim ***** válasza:
91%
#26 igen, ebben is van igazság. Egyértelműen a sofőr tolta el az egészet. Én mondjuk vidéken élek nem a belvárosban. De itt ha bármilyen dulakodás van a sofőr rögtön megáll és hátrajön. De volt egyszer egy srác aki az utasokkal próbált szóban kötekedni (valami mentálisan nem stimmelt nála) és a sofőr azt mondta, hogy ha nem száll le mindenkinek le kell. És akkor az emberek fellázadtak és végül lezavarták a srácot a buszról.
2021. júl. 15. 15:52
 28/33 anonim ***** válasza:
89%

Igen, a sofőr teljesen felelőtlenül viselkedett. Remélhetőleg komolyabb következménye lesz a mulasztásnak, amit elkövetett.

Minden jót, és (a kérdés jellegéből adódóan) életen át tartó biztonságot kívánok Neked.

2021. júl. 15. 16:12
 29/33 A kérdező kommentje:
Én azért arra biztatnék mindenkit gondoljon bele az áldozat szemszögéből is, bámelyik nap találhatod magad ebben a szerepben. Akkor is azt mondod, jó és helyes, hogy senki nem kelt a segítségemre hiába is kértem mert hát segíteni nekem az kockázatot rejtett volna. Vagy ha az anyukád lett volna is azt gondolnád, nagyon érthető, hogy mindenki csak nézte ami az anyukámmal történt, nincs ebben semmi érthetetlen. Vagy a lányod jön haza egyszer egy ilyen sztorival és azt gondolod, dehát ez így volt rendben, a lányomat elkezdte molesztálni valaki a buszon még jó, hogy mindenki elfordította a fejét bárhogyan jajveszékelt a segítségért, csak nem kockáztatja valaki, hogy vele legyen bármi azért, mert elkezdett kiabálni az elkövetőre. Tényleg akkor is rendben lenne ha ti vagytok az elszenvedők? Szerintem ezen érdemes elgondolkodni.
2021. júl. 15. 16:18
 30/33 anonim ***** válasza:
87%
Szerinted az emberek nem gondolnak ebbe bele? Szerintem senkit nem lehet hibáztatni, mert nem akar meghalni miattam. Az emberek többsége egyszerűen nincs se lelkileg, se fizikálisan felkészülve ilyenre.
2021. júl. 15. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!