Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet unatkozni?

Hogy lehet unatkozni?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy tud valaki unatkozni. Én introvertált ember vagyok, annak ellenére is meg vagyok társaság ban is, de ha magam vagyok, elfoglalom magam. Ha nincs épp kötelezettségem , találok valami elfoglaltságot, vagy bárm it, ami leköt. Ha meg kötelezettségem van, alig várom, hogy egy kis időt tudjak szakítani olvasásra vagy valami olyan tevékenységre, ami érdekel. Ezért sosem fordul elő, hogy unatkozom.

Viszont ismerek olyan embert/embereket, akiktől hallom, hogy unatkozik, nem tud mit csinálni... Hogyan lehet ilyen? Az ilyen ember miért nem tudja lefoglalni magát olyan tevékenységgel, ami érdekli, pl. akár hobbi, vagy bármi ami a lelkének jót tesz?

2021. júl. 11. 20:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, hogy lehet unatkozni, de főleg már pár nap alatt hogyan lehet unatkozni.

Eleve kevés szabadideje van egy felnőtt embernek.

Abban a kevés szabadidejében miért nem:

- sportol, akár otthon, akár videó alapján,

- kreatív hobbizik: fotózik, fotót szerkeszt, rajzol, színez, barkácsol, horgol,

- nevel növényeket,

- süt-főz, próbál ki új recepteket,

- olvasgat az interneten cikkeket és fórumokat, ha filmnézős fajta, akkor akár kedvenc színészéről, rendezőjéről, filmjéről, a film sztorijáról mélyebben

Én ritkán nézek filmet, de ha igen, olykor 2-3 délutánt olvasgatok végig a sztori kapcsán, ha valós történet, akkor arról, de ha nem, akkor is találok témát

Rengeteget lehet olvasni egészségről, műszaki-tudományos, történelmi stb dolgokat is

- miért nem olvas regényeket

- miért nem írogat, akármit

- tanul új idegen nyelvet

- gyakorolja az eddig ismert idegen nyelveket

Az unalmat egy bizonyos pontig igenis lustaságnak tartom. Aztán más eset egy súlyos betegség, a munkanélküliség, vagy a COVID alatti lezárásos hetek annak, aki annyira extrovertált, mint amennyire én introvertált vagyok.

2021. júl. 13. 09:47
 22/23 A kérdező kommentje:

#21, teljes mértékben egyet tudok érteni veled az első betűtől az utolsóig!

Én is introvertált típus vagyok. A Covid bezártságot meg sem éreztem. Be kuckóztam, játszottam a telefonomon, filmeztem, de legtöbbet olvastam. És nem unatkoztam.

2021. júl. 13. 15:51
 23/23 anonim ***** válasza:
67%

22

Én imádtam.

Pláne, hogy munka mellett esti egyetemen vagyok nehéz szakon, így hatalmas segítség volt a home office is és a távoktatás is.

Kicsit azt éreztem közben, hogy sokan, akik szenvednek a bezártságtól, meg se próbálják kihasználni a lehetőségeket: otthoni edzés akár yt-ról, barátok át egymáshoz és kaja rendelése, túrázás (igen, télen is lehet).

Ugyanakkor ez egy olyan időszak volt, amire megértem, hogy sokaknak nehéz volt, na pláne munkanélküliként.

2021. júl. 13. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!