Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet unatkozni?

Hogy lehet unatkozni?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy tud valaki unatkozni. Én introvertált ember vagyok, annak ellenére is meg vagyok társaság ban is, de ha magam vagyok, elfoglalom magam. Ha nincs épp kötelezettségem , találok valami elfoglaltságot, vagy bárm it, ami leköt. Ha meg kötelezettségem van, alig várom, hogy egy kis időt tudjak szakítani olvasásra vagy valami olyan tevékenységre, ami érdekel. Ezért sosem fordul elő, hogy unatkozom.

Viszont ismerek olyan embert/embereket, akiktől hallom, hogy unatkozik, nem tud mit csinálni... Hogyan lehet ilyen? Az ilyen ember miért nem tudja lefoglalni magát olyan tevékenységgel, ami érdekli, pl. akár hobbi, vagy bármi ami a lelkének jót tesz?

2021. júl. 11. 20:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
10. Pedig az egész életed dög unalom. Hahahahaha
2021. júl. 11. 22:32
 12/23 A kérdező kommentje:
#11, pedig nekem nem az! Szeretem, amit csinálok!
2021. júl. 11. 22:35
 13/23 anonim válasza:
100%
Én szeretnék egyszer unatkozni, csak hogy kipróbáljam milyen érzés, de túl sok minden érdekel ahhoz, hogy ettől félnem kelljen. Még aludni is utálok, nehogy lemaradjak valami izgiről, ha lehunyom a szemem. xD Viszont van olyan barátnőm aki folyton unatkozik, na őt szórakoztatni igazi kihívás.
2021. júl. 11. 22:40
 14/23 A kérdező kommentje:
#13, nálam az van hogy én mindent egyszerre szeretnék csinálni, mert nehezen tudom eldönteni, hogy melyik "foglalatosságomat" is csináljam, ha egy kis szabad időm akad, mivel kedvem az több mindenhez is van. - Legtöbbször az olvasás mellett döntök. 😄
2021. júl. 11. 22:48
 15/23 anonim válasza:
76%
Igen, igen ugyanez nálam is. :D A hajamat tudnám tépni, mikor barinőm nyavajog, h de nagyon unatkozik. Nem igaz basszus, hogy semmi figyelemre méltót nem talál maga körül. Mondjuk olvasni még nem láttam, lehet hozzávágok pár könyvet, hátha rákap...
2021. júl. 11. 23:48
 16/23 A kérdező kommentje:
#15, ismerős a helyzet, ismerős... 😄 nekem is van ilyen barinőm...
2021. júl. 12. 05:47
 17/23 anonim ***** válasza:

Én meg titeket nem értelek, bár irigykedem.

Egész életemben unatkozós fajta voltam, ha nincs valami kerete a napomnak, elveszek és kétségbeesek.

Pedig nekem van életem, van férj, háztartás, hobbim a sportolás, sokat sétálok, főzök, szeretek olvasni, aktív vagyok.

De mégis sokszor unatkozom, régen pedig méginkább.

Mert mondjuk lehet hogy már sportoltam 2 órát, meg van főzve, ki van takarítva, a férjem délutános, és épp nincs valamiért kedvem semmihez, bár lenne mit csinálni. Nem tudom megmagyarázni ezt az érzést.

VIlágéletemben elfoglaltnak számítottam, iskolák, egyetem, nyaranta munka, gyerekekre vigyáztam a családban, nagycsaládom van, vannak barátaim, vannak sportszereim, van egy tonna könyv, de van hogy a világon semmi nem érdekel.

Képes vagyok hullafáradtan, vagy akár munkavégzés közben is unatkozni.

2021. júl. 12. 10:39
 18/23 A kérdező kommentje:
Szerintem ez tényleg személyiség és érdeklődés kérdése. Én magammal szemben a tétlenséget nem tűröm el, ezért mindig találok valamit, amivel lekötöm magam, az érdeklődésem is elég tág. Másokban csak akkor zavar, ha valaki unatkozik, ha nyavajog nekem hogy "úgy unatkozok". Én ezt nem tudom megérteni.
2021. júl. 12. 12:10
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

Más az unalom és a tétlenség ám. Mint írtam, én mindig csinálok valamit, de ez nem azt jelenti, hogy mentálisan is leköt, ugyanúgy tudok unatkozni!

Azt én sem értem, hogy tud valaki semmit nem csinálni, az borzasztó szerintem is. De az is megint más, hogy valóban leköt-e az adott tevékenység, vagy sem.

2021. júl. 12. 13:24
 20/23 anonim válasza:
100%
Hát lehet, hogy a kiváncsi természettel jár együtt az unalomra való képtelenség. Én szerintem azért nem unatkozok soha, mert folyton agyalok valamin, unalmasabb munka közben is totál máshol járok fejben, tervezgetek, szétszedek korábban meg nem értett dolgokat, stb... Na meg szétküldöm a barátaimnak az éterbe a néha kissé agyament ötleteimet, hadd szórakozzanak ők is.
2021. júl. 13. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!