Aki minden apróságon felhúzza magát, és ez
sértegetésig megy, azzal mit lehet kezdeni?
Figyelt kérdés
Az élettársamról van szó. A legkisebb dolgon is nincs szebb szó rá, behü..ül. Pl nem találja azt a pólót amit fel akar venni. A fürdőben otthagyok véletlen egy üres flakont. Játszik a telefonján vmi játékot, és nem sikerül neki ott valami. Stb. Ilyen aprósagokon szelsőségesen elszáll az agya. Olyankor engem sérteget. Én védem magam, de mint akit felhúztak, és sérteget. Az hogy lehü..éz az alap neki. A pénz a mániája. Velem a végletekig sóher, magával szemben nem. Az anyjáról kiderült jópár éve hogy skizofrén. Azt hiszem néha, hogy élettársam is kezd bekattanni, csak nála máshogy jön ez ki, mint az anyján, de sok a közös vonásuk. Kértem menjen el kivizsgáltatni magát, mert amit művel, az abnormális. Szerinte vele nincs semmi gond, én vagyok a hü..e, folyton hü..et beszélek stb. Rajta kívül ezt senki nem mondja rám, róla viszont több közös baratunk mondta, hogy vmi nem stimmel vele. Lekezelő, kivagyi, arrogáns, és mindent tökéletesen tudó. Mit kezdjek ezzel a helyzettel? Nyilván az elköltözésem volna a kézen fekvő, de sajnos jelen helyzetben anyagi okokból nem tehetem. Mit tanácsoltok?
19-es ő verbálisan agresszív. En nem veszem magamra amiket el akar hitetni velem, és védem is magam.
2021. júl. 11. 18:34
22/32 A kérdező kommentje:
21-es ne haragudj de még hányszor kell leírnom hogy nem akarok benne maradni de jelenleg anyagi okok miatt nem tudok elköltözni?
2021. júl. 11. 18:39
23/32 anonim válasza:
4 voltam. Sajnálom, hogy nem tudsz elköltözni, mert akármennyire nem veszed magadra, felőröl. És csak rosszabb lesz idővel. Szülőkhöz, testvérhez, barátokhoz sem tudsz költözni? Nekem szerencsém volt, mert örököltem egy kis lakást és a szüleim is támogattak. Talán megpróbálhatsz vele beszélni a problémáról, de amíg ő nem látja be, hogy változtatni kéne, nem fog. Rengeteg lehet benne a feszültség, és így adja le, amíg nem talál más módot, hogy levezesse a feszültséget, nem fog változni.
2021. júl. 11. 19:36
24/32 A kérdező kommentje:
Nincs hova mennem így van. Senkinek sem kívánom, hogy hasonló, vagy ilyen helyzetbe kerüljön, mint amilyenben vagyok. Ezek nem olyan dolgok amiket az ember "elervez" hogy sosem kerül ilyen helyzetbe.
2021. júl. 11. 19:58
25/32 anonim válasza:
"Viszont ezek nem skizofrén tünetek, szimpla nárcisztikus személyiségzavar, indulatkezelési problémákkal."
Azért jól teszi a kérdező,ha elköltözik,amint tud.Egy skizofrén ismerősömnél is csak ehhez hasonló tünetek jelentek meg először,aztán elkezdett egyre szélsőségesebben viselkedni,a semmiből hirtelen agresszív lett,rám akart támadni,téveszmék,paranoia,aztán pszichiátriára került, skizofréniával diagnosztizálták(anyja szintén skizofrén volt)
2021. júl. 11. 20:14
26/32 A kérdező kommentje:
25-ös bizony... élettársam verbálisan agresszív, az anyja is eleinte csak az volt, aztán azt téveszmészte hogy a férje meg akarja ölni, meg akarja mérgezni stb. Rettegett a férjétől. Aztán amikor hangokat is kezdett hallani, akkor hogy mintha a rádió beszélne hozzá, aztán a fiától is félt, egyedül bennem bízott meg. Amióta injekciot kap az anyja skizofréniára, azóta nem hallucinál nincsenek téveszméi, viszont az alapvonásai megmaradtak. Annyi hogy kevésbbé lobbanékony.
2021. júl. 11. 20:22
27/32 anonim válasza:
Lehet még kommunikációs technikákat tanulni, hogy vegye észre magát. Asszertív kommunikáció.
2021. júl. 11. 22:03
28/32 A kérdező kommentje:
27-es nem fogja. Ő a tökéletes, mindenki más hü..e. Sosem ismeri el ha téved, azt sem ha valamit nem tud. Nincs neki motivációja arra amit javasolsz, mert neki ez így jó.
2021. júl. 11. 22:11
29/32 A kérdező kommentje:
Neki hiába mondod hogy pl elvágtad a kezed, segítsen bekötni! Csináld meg magad. De ne azzal a kötszerrel amelyikkel te szeretnéd, hanem egy másikkal. Lényeg hogy a te szempontjaid, kéréseid konkrétan lekezeli, semmibe veszi arrogánsan. Ha tehetném már itt sem volnék hanem máshol élnék. Tényleg senkinek nem kívánom hogy ilyen vagy hasonló helyzetbe kerüljön.
2021. júl. 11. 22:15
30/32 anonim válasza:
Azt mondd meg, hogy minek jöttél össze egy ilyen féreggel? Vagy miért nem léptél le már korábban, mikor elkezdte tolni az arrogáns dumáit?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!